Răzvan Cherecheș susține impactul masiv pe care îl va avea educația online pentru elevii de până în clasa a IV-a.

„În momentul în care am aduce copiii de până în clasa a IV-a la școală, nu ar fi aceleași probleme ca atunci când am aduce toți copiii la școală”, confirmă Răzvan Cherecheș.

Acesta a vorbit despre ghidurile de miercuri ale UBB, acestea incluzând recomandarea ca școala să se reia pentru copiii de până în clasa a IV-a, pentru a nu fi afectați de mediul online.

Impactul negativ pe termen lung va fi masiv, dacă elevii continuă online, o soluție fiind accea că școala se poate organiza așa încât să poată oferi condiții de siguranță, dacă sunt doar o parte dintre elevi prezenți, Răzvan Cherecheș afirmând prin interenșia sa.

Impactul școlii online ne va afecta pe toți !

„În momentul în care am aduce copiii până în clasa a IV-a la școală, nu ar fi aceleași probleme ca atunci când am aduce toți copiii la școală. Am putea să îi distanțăm mai mult, clasele ar putea să fie ventilate și ar putea să se organizeze procesele de așa natură ca educația să se poată desfășura în condiții de siguranță”, a explicat Cherecheș.

„Exact la fel cum, de exemplu, pentru femeile gravide s-au făcut studii care au arătat că, dacă nou-născuții nu sunt alăptați imediat, cu toate că vor fi automat infectați, impactul pe termen lung va fi mai negativ decât dacă sunt alăptați, și aici impactul pe termen lung al educației online pentru copiii de până în clasa a IV-a va fi masiv. Și îl vom plăti cu toții”, fiind de asemenea spusele lui.

Un efect ar putea fi văzut și asupra economiei, ne spune expertul:

„Mai mult, impactul economic este unul masiv, pentru că cel puțin unul dintre părinți trebuie să îi supervizeze pe copii și să rămână în afara circuitului economic.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here