Consiliul Judeţean Cluj a anunţat în decursul zilei de astăzi, pe profilul de Facebook al instituţiei  de învăţământ Școala Specială pentru Deficienți de Auz „Kozmutza Flór ”, modificările care sunt aduse pentru reabilitarea clădirii.

Intervenţiile vizează refacerea fațadelor construcției care găzduiește atelierele instituției, termoizolarea întregii clădiri, precum și derularea unor operațiuni la nivelul învelitorii clădirii, înlocuirea elementelor de lemn degradate, a jgheaburilor, burlanelor și a țiglelor deteriorate. În ceea ce privește partea interioară a clădirii, pe lângă acțiunile de consolidare a structurii de rezistență, lucrările constau în realizarea termoizolării, hidroizolării la nivelul planșeelor și a pardoselilor, refacerea/finisarea pereților, realizarea de tâmplării noi.”, anunţă CJC.

În egală măsură, clădirea va fi alimentată cu energie electrică atât în interior, cât şi în exterior. Instalaţia de încâlzire se va moderniza prin randamentul, confortul termic și siguranța maximă, toate acestea fiind duse la cele mai înalte rezultate. Pentru o mai bună desfăşurare a activităţii didactice dar şi plastice, copiii vor beneficia de noi jocuri adaptate vârstei, iar pentru atelierele de pictură, vor fi achiziţionate instrumentele necesare care să stârnească creativitata şi imaginaţia celor mici.

De asemenea, va fi pregatită şi o zonă verde de recreere, menită să asigure oaza de linişte necesară momentelor de repaus.

Nu în ultimul rând, se va facilita accesul pentru persoanele cu handicap locomotor printr-un spaţiu regândit în aşa fel încât persoanele cu nevoi speciale să nu fie constrânse de împrejurimi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here