Pe data de 25 octombrie este Ziua Armatei  Române.  Evenimentul marchează ziua în care, Armata Română a eliberat de sub ocupația horthystă Transilvania de Nord. Teritoriul românesc a fost eliberat în anul 1944, în urma bătăliei de la Carei.

O pagină din trecutul național a fost redeschisă

„Ziua Armatei Române” are scopul de a aduce un omagiu celor care s-au sacrificat pentru a elibera teritoriul transilvănean. El reamintește întregii națiuni despre pagina din istoria națională a secolului XX.

În Piața Avram Iancu din municipiul Cluj-Napoca, a avut loc o ceremonie religioasă și militară, cu depuneri de coroane de flori la monumentul „Glorie Ostașului Român”.

Divizia 4 Infanterie a fost cea care a organizat evenimentul, cu sprijinul Primăriei municipiului Cluj-Napoca și Instituției Prefectului – Județul Cluj.

Detaşamentul de onoare este constituit din militari ai Regimentului 317 ISR „Vlădeasa”, Batalionului 55 Comunicații și Informatică „Napoca”și Muzica Militară a Brigăzii 81 Mecanizată „General Grigore Bălan”.

Oameni politici de bază au fost prezenți la eveniment

La manifestare a participat prefectul Clujului Irina Munteanu, viceprimarul Dan Tarcea, președintele CJ Cluj, Alin Tișe, precum și Episcopul vicar PS Benedict de la Mitropolia Clujului. După slujba religioasă, a fost transmis mesajul Șefului Statului Major al Apărării, general Daniel Petrescu. Întregul eveniment s-a încheiat cu o paradă militară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here