Dorința de a circula pe autostrăzi este aproape de a fi îndeplinit. Lucrările pe Autostrada Transilvania urmează să fie finalizate.

În urma unei filmări aeriene realizată de Specialiștii Asociației Pro Infrastructură (API) pe tronsonul care leagă localitățile Iernut și Chețani, se poate observa cum cei 17,9 km sunt aproape de a fi gata.

Asfaltul a fost așternut în totalitate, iar parapetele, gardurile exterioare de protecție, taluzările cu pământ sau spațiile de servicii în scurt timp vor fi la locul lor.

Conform unei postări pe Facebook făcută de reprezentații Pro Infrastructura, recepția tronsonului ar putea avea loc în două săptămani. Tot în curând va fi dat drumul circulației pe nodul rutier Iernut, care este deja finalizat.

Deși tronsonul Iernut- Chețani mai are puțin și poate fi dat spre utilizare, nu de același soartă are parte și lotul Câmpia Turzii- Chețani care măsoară 15, 69 km.

Cele două segmente fac parte din porțiunea de autostradă care leagă Câmpia Turzii de Mureș. Aceasta este împărțită în: lotul 1 Ungheni-Ogra, lotul 2 Ogra-Iernut, lotul 3 Iernut-Chețani și lotul 4 Câmpia Turzii-Chețani.

Autostrada Transilvania trece prin localitățile Borș- Oradea- Cluj-Napoca- Târgu-Mureș- Brașov. În ciuda faptului că planurile inițiale din 2004 menționează că aceasta ar fi trebui să fie gata în 2012, abia în mai 2016 s-a ordinul de începere a lucrărilor pentru tronsonul Iernut- Chețani.

Autor: Cojocaru Claudia

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here