Vicepreședintele PE (Parlamentul European), europarlamentara din Grecia, Eva Kaili, a fost arestată vineri de către justiția belgiană, într-o anchetă privind suspiciuni de corupție în legătură cu Qatarul. Președinta PE, Roberta Metsola i-a retras sâmbătă  lui Kaili, mandatul de vicepreședintă a forului european, conform Digi24.

 

„În lumina anchetelor judiciare în curs conduse de autorităţile belgiene, preşedinta Metsola a decis să suspende cu efect imediat toate prerogativele, îndatoririle şi sarcinile care i-au fost delegate Evei Kaili în calitatea ei de vicepreşedinte al Parlamentului European”, a anunţat în cursul serii un purtător de cuvânt al Robertei Metsola, citat de AFP, potrivit Agerpres.

 

Eurodeputata socialistă greacă Eva Kaili a fost arestată vineri seară în capitala Belgiei, Bruxelles, în cadrul unei anchete care vizează posibile acte de corupție în care este implicat Qatarul, spun surse apropiate dosarului deschis de către justiția belgiană.

 

Publicația belgiană, L’Echo a scris că, în timpul perchezițiilor, au fost găsite sume semnificative de bani în mai multe locații și că tatăl ei a fost prins cu o geantă plină de bani.

 

În centrul anchetei, condusă de un judecător de la Bruxelles: acţiunile unei „ţări din Golf” suspectate că „ar influenţa deciziile economice şi politice ale Parlamentului European prin plata unor sume de bani substanţiale sau oferirea de cadouri semnificative”, a declarat parchetul federal.

 

Beneficiari de pe urma acestor acte de corupție sunt personalităţi care au „o poziţie politică şi/sau strategică semnificativă” în cadrul Parlamentului European.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here