Pe 24 octombrie,Vasile Dîncu și-a dat demisia din funcția de ministru al Apărării,el motivând faptul că raționamentul din spatele deciziei fiind incapacitatea colaborării cu președintele României,Klaus Iohannis.

 

Dîncu a anunțat pe Facebook demisia sa, menționând faptul că și-a înaintat demisia prim-ministrului Nicolae .Fostul ministru al apărării și-a motivat decizia prin imposibilitatea colaborării cu președintele Iohannis.

 

Textul integral postat de Vasile Dîncu pe pagina sa de Facebook:

„Subsemnatul Vasile DÎNCU, membru al Guvernului României, deținător al portofoliului apărării, vă rog să luați act de demisia mea din această funcție.

Motivez gestul meu prin perspectiva imposibilității colaborării cu Președintele României, comandantul suprem al Armatei. Consider necesară retragerea mea din această funcție pentru a nu prejudicia în niciun fel procesele de decizie și programele care necesită fluiditate pe întreg lanțul de comandă și pentru a nu bloca o serie de proiecte absolut necesare pentru funcționarea optimă a Ministerului Apărării Naționale și a Armatei Române.

Domnule Prim Ministru, vă mulțumesc pentru colaborarea onestă și deschiderea de care ați dat dovadă pe tot parcursul activității guvernamentale comune și vă asigur de tot sprijinul meu pentru toate proiectele și programele Ministerului si Armatei Române, din calitatea de senator, membru în Parlamentul României”.

 

Demisia vine la scurt timp după ce Dîncu a declarat la Prima TV faptul că războiul din Ucraina va continua și că „singura șansă a păcii poate să fie negocierea cu Rusia.”

Președintele Iohannis a răspuns dur, declarând : „Probabil unii demnitari de la noi trebuie să citească mai frecvent revista presei”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here