Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară organizează proiectul anual „Festivalul Alimentului” vineri, 9 iunie, la Centrul de Cercetări pentru Biodiversitate. 

 

Evenimentul se află la ediția a X-a, aniversară, unde studenții Facultății de Știință și Tehnologia Alimentelor (FSTA) își vor prezenta lucrările de licență. Totodată, majoritatea produselor alimentare au fost deja medaliate de Saloane internaționale de inventică. 

„Artă culinară, gust și culoare, sănătate și inovație, talent și pasiune, toate acestea se regăsesc în lucrările studenților noștri, la Festivalul Alimentului. Produsele sunt realizate cu ajutorul unor tehnologii inovatoare și promovează o alimentație echilibrată. Ne bucurăm să organizăm ediția a X-a, aniversară, iar alături ne vor fi și peste 50 de parteneri din mediul de afaceri, reprezentanți ai
Ambasadei Marii Britanii la București, ai RegioConsult și ai managementului BFF (Bird Friendly Farm)”, adauga USAMV Cluj-Napoca.

Vor fi prezente delicatese culinare precum: Micro Orange CakePops, cu microcapsule ce conțin ulei esențial de citrice, înghețată cu semințe de pin și frunze de pătrunjel, bere inovativă obținută din ghindă de stejar, praline de ciocolată îmbogățite cu pudră de aronia, grisine cu alge marine Wakame și halva din jir sau crackers din tulpină de țelină, conform Cluj24.ro.

 

Sursa foto: USAMV Cluj

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here