Autoritățile județelor Caraș-Severin și Timiș au semnat parteneriate, cu scopul realizării de proiecte comune. Un prim de astfel proiect, are ca bază finanțarea euopeană, cu scopul de a moderniza infrastructura transportului auto și feroviar.

Astfel, se va realiza un drum de tip expres, iar autorităţile vor căuta fonduri europene pentru implementarea soluţiei de tip „tramvai-tren” şi pentru ruta Berzovia-Oraviţa-Anina.

 

Documentul semnat marţi include cinci proiecte importante pentru ambele judeţe din Banat. Practic, părțile ce au semnat vor să modernizeze legăturile pentru transportul auto, dar şi pentru transportul feroviar între Banatul de Munte şi Banatul de Câmpie.

Pe lista cu proiecte propuse de autorităţile celor două judeţe exista și iplementarea unui drum expres cu trei benzi între Berzovia- Buziaş- Topolovăţu Mare- Autostrada A1.

De asemenea, se doreşte extinderea la patru benzi a Drumului Judeţean 592 Moşniţa Nouă- Buziaş şi modernizarea drumului interjudeţean DJ 684 pe traseul DN 68A/Coşava- Tomeşti- Lunca de Sus- limită de judeţ – DN 68 la Voislova.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here