Sursă foto: Digi24

 

Parchetul Militar Cluj a dispus renunțarea la urmărirea penală în cazul unui pompier din județul Sălaj, acuzat că a furat apă de la un hidrant pentru a uda o plantație de pomi, informează clujust.ro

Povestea ar fi început în luna iunie a anului 2021, când plutonierul adjuvant, alături de alți colegi, a sustras mai multe cantități mari de apă din rețeaua de hidranți a comunei Nușfalău, Sălaj,  folosind ulterior apa pentru uz propriu.

Conform dosarului, cantitatea de apă furată este de aproximativ 7000-8000 de litri, bărbatul alimentând de mai multe ori un recipient de 1000 de litri cu apa de la hidrant, transportând recipientul cu autoturismul personal.

Înainte de a lua apa din hidranți, bărbatul a sunat la Compania de Apă Someș, discutând cu o angajată despre cum se poate lua apa din hidranți, așa cum trebuia făcută o cerere urmată de un proces birocratic. Angajata i-a recomandat pompierului să ia câtă apă are nevoie de la hidrant, la final acesta urmând să achite întreaga sumă, pentru a nu mai aștepta finalizarea procesului birocratic.

Deși nu a parcurs procedeul la care a făcut referire mai sus, bărbatul acuzat a depus la dosarul penal dovada achitării prejudiciului, respectiv factura și chitanța, emise de Compania de Apă Someș.

Procurorul a decis renunțarea la urmărirea penală în cazul bărbatului.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here