Luni după-amiază au fost descoperite mai multe bucăți dintr-o rachetă, în apropierea orașului Briceni, din nordul Republicii Moldova. Inițial MAI Republica Moldova informase că este vorba despre o rachetă.

 

Bucățile au fost descoperite de către o patrulă a Poliției de Frontieră moldovenești, care, din cauza intensificării atacurilor rusești, și-au intensificat gradul de alertă, comunică Ministerul Afacerilor Interne de la Chișinău, conform deschide.md.

 

„În urmă cu puțin timp, în apropierea orașului Briceni, într-o livadă, a fost descoperită o rachetă. Obiectul exploziv a fost descoperit de o patrulă a poliției de frontieră, care din cauza bombardamentelor rusești de astăzi, și-au intensificat gradul de atenție”, anunța comunicatul inițial emis de Ministerul de Interne (MAI) de la Chișinău.

 

În conformitate cu planul MAI, poliția de frontieră a intensificat patrulele din zonă, ridicând gradul de alertă în comisariatele Briceni și Ocnița.

 

Ministerul Apărării de la Chișinău a anunțat că o echipă de geniști se deplasează la Briceni pentru a investiga incidentul.

 

„O echipă de geniști ai Armatei Nationale se deplasează în acest moment la Briceni pentru a cerceta terenul. Cu informații suplimentare vom reveni pe parcurs”, a transmis Ministerul Apararii din Republica Moldova, potrivit PRO TV Chișinău.

 

Mai multe bucăți de rachetă au fost descoperite și la 30 de kilometri de granița cu România, zona fiind izolată de patrule ale poliției și poliției de frontieră.

 

Expertul militar rus Alexey Leonkov a spus pentru RIA Novosti că fragmentele de rachetă ar aparține sistemului de apărare aeriană S-300.

 

„Conform primelor detalii disponibile, conform imaginilor publicate de partea moldovenească, sunt identificate elemente ale unei rachete ale sistemului antiaerian S-300PS/PT, folosit activ de Ucraina în încercările de respingere a loviturilor rusești de înaltă precizie. Se repetă incidentul care a avut loc acum câteva săptămâni, când rachetele ucrainene au căzut în Polonia”, a spus Leonkov, citat de Agenzia Nova.

 

Mesajul prim-ministrului de la Chișinău, Natalia Gavriliță:

 

„Dragi cetăţeni, în Ucraina are loc un nou val de atacuri cu rachete care generează consecinţe directe şi asupra ţării noastre. Am fost informată că în urmă cu puţin timp, o patrulă a Poliţiei de frontieră a descoperit componentele unei rachete în apropierea oraşului Briceni. Poliţia de frontieră a intensificat patrulele şi a ridicat gradul de alertă în Briceni şi Ocniţa. Zona unde a fost descoperit obiectul explozibil a fost izolată, iar la faţa locului se afla serviciile specializate ale Ministerului Afacerilor Interne. În acelaşi timp, Moldelectrica anunţa despre perturbaţii în sistemul energetic care ar putea duce la posibile deconectări. Vă rugăm să urmaţi recomandările organelor abilitate şi să rămâneţi în siguranţă. Atât eu, cât şi colegii mei depunem toate eforturile ca să ţinem situaţia sub control şi să nu admitem riscuri pentru pentru oamenii noştri. Condamn cu fermitate aceste atacuri brutale asupra unor ţinte civile din Ucraina şi reiterez deplina noastră solidaritate cu poporul ucrainean în aceste clipe grele!”, a transmis premierul moldovean, conform Pro TV Chișinău.

 

Pe 31 octombrie, Rusia a lansat mai multe zeci de rachete asupra Ucrainei. Una dintre rachetele lansate de armata rusă şi doborâte de sistemul antiaerian ucrainean a căzut pe teritoriul localităţii Naslavcea din Republica Moldova.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here