Un medic din Bihor a făcut zeci de mii de euro în doar 25 de zile!

  Sălăjan Vasile, medic primar, șef al Serviciului de expertiză medicală din cadrul Casei Județene de Pensii Bihor, la data săvârșirei faptei, a fost trimis în judecata de către anchetatorii DNA fiind acuzat de mită.   

  Medicul bihorean este trimis în judecată pentru luare de mită de la 491 de pacienți. Valoarea sumei nelegitim obținute se ridică la 90.370 de lei și 17.760 de euro, aceasta fiind strânsă în doar 25 de zile.  

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Oradea au dispus trimitrea în judecată a medicului primar, în stare de libertate, acesta fiind judecat pentru luare de mită în formă continuă din poziția pe care acesta o avea la data înfăptuirii infracțiunii.  

   Conform rechizitoriului întocmit de DNA în perioada 11 mai – 15 iunie a anului 2015, Vasile Sălăjan se consideră a fi primit de la 491 de pacienți, în mod direct sau intermediat, suma de 90.370 lei, 17.760 de euro și alte foloase pentru întocmirea unor acte care îi sunt atribuții de serviciu.  

   DNA, printr-un comunicat, a transmis următoarele „Concret, aceste foloase ar fi fost primite de către medic în legătură cu: emiterea unor decizii medicale asupra capacităţii de muncă a persoanelor respective, încadrarea într-un grad de invaliditate, revizuirea medicală ori emiterea deciziei medicale asupra capacităţii de muncă”.  

   Tot DNA informează că a fost dispus sechestrul asupra bunurilor mobile și imobile care aparțin medicului primar.  

   Dosarul se va judeca la Tribunalul Bihor și propunând a se menține măsuri asigurătorii și dispunerea confiscării extinse asupra mai multor sume de bani, aproximativ 7000 de acțiuni și ale unui imobil. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here