medic
medic

Un medic din Alba-Iulia a încetat din viață la Institulul Inimii din Cluj-Napoca. Acesta a fost adus la epuizare din cauza ultimelor luni de muncă în prima linie.

Dan Crainic, directorul medical al Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia, a suferit un infarct în timp ce se afla la locul de muncă. Acesta a acuzat vineri dureri în piept, a fost consultat și stabilizat. Ulterior a fost transferat la Institutul Inimii din Cluj-Napoca pentru a fi suspus unei intervenții chirurghicale. Din nefericire pentru el, intervenția nu a mai avut loc, decesul său fiind raportat la câteva ore de la transfer.

Diana Mârza, managerul spitalului Județean Alba Iulia, a declarat că medicul Dan Crainic nu s-a plâns niciodată nici de oboseală, nici de dureri, însă „oboseala se vedea pe fața lui, într-adevăr, așa cum se vedea și pe fața celorlalți colegi, pentru că situația este din ce în ce mai grea și tot mai greu de controlat”, a spus managerul spitalului.

„În ultima lună, presiunea asupra noastră și stresul au fost foarte mari. Lucrăm de dimineața de la 6:00 până noaptea la 12:00 – 1:00, vorbim în continuu la telefon, ne chinuim să găsim un loc pentru fiecare pacient, în județul nostru numărul de pacienți confirmați cu COVID este foarte mare. Am făcut față până acum și sperăm că vom face, dar suntem supuși zilnic unui stres foarte mare și suntem foarte obosiți”, a explicat Diana Mârza. Ea este convinsă că medicul Dan Crainic a făcut infarct din cauza epuizării.

Mulți medici sunt aduși la epuizare în spitalele din România din cauza ritmului alert în care au fost obligați să muncească în ultimele luni de pandemie.

Pentru mai multe știri din județul Cluj, apasă aici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here