Sepsi OSK și „U” Cluj se vor duela în finala Cupei României, astăzi, 24 mai, de la ora 20:30, pe Arena din Sibiu.

 

Surpriză sau nu, arbitrul central va fi Cătălin Popa, ajutat de asistenții Daniel Mitruți și Bogdan Gheorghe. Arbitru de rezervă va fi Iulian Dima, iar în camera VAR vor fi Istvan Kovacs și Andrei Chivulete. Din totalul de 39 de partide disputate până în acest moment, arbitrul care a comis cele mai multe erori din postura de central, indiferent dacă acestea au fost sau nu întoarse de VAR, e chiar Cătălin Popa. Acesta are nu mai puțin de 13 greșeli grave în partidele pe care le-a condus.

 

Câte cupe au cucerit ambele formații ardelene?

La acest capitol, echipa covăsneană stă mai bine din punct de vedere actual, fiindcă alb-roșii au jucat 2 finale de Cupă, în 2020 și 2022. Iar pe ultima chiar au câștigat-o, impunându-se și în partida de Supercupă cu CFR Cluj. De remarcat, că „studenții” au în palmares o Cupă, dar câștigată în anul 1965. Au mai fost finaliști de 4 ori, dar nu au reușit să aducă Cupa la Cluj (1934, 1942, 1949 şi 2015).

 

Finala Cupei României mai are o miză importantă!

Dacă Universiatea Cluj va ridica trofeul, un loc suplimentar din play-off va deveni eligibil pentru Cupele Europene. Mai exact, ocupanta poziției a 3-a va merge direct în preliminariile Conference League, în timp ce formația de pe locul 4 va da un baraj cu învingătoarea dintre FCU Craiova și FC Voluntari.

 

Un stadion prea mic, pentru o echipă cu mulți suporteri!

Fanii „Șepcilor Roșii” au epuizat toate biletele acordate pentru finală în doar câteva minute și vor face deplasarea în număr mare. Totodată, aceștia vor avea o coregrafie, conform mesajului transmis de Peluza „Șepcile Roșii”, pe pagina de socializare.

 

Câștigătoarea trofeului va fi recompensată cu 240.000 de euro, iar finalista va încasa 10.000 de euro în plus față de ceea ce a primit până în această fază. O victorie în grupe a fost premiată cu 12.000 de euro, remiza – 4.000, calificarea din sferturile de finală – 25.000 de euro, iar victoria din semifinale – 50.000 de euro.

 

Echipe probabile!

Sepsi OSK

Niczuly – Bălașa, Ciobotariu, Ninaj, Dumitrescu – Păun, Rodriguez – Aganovic, Matei, Ștefănescu – Safranko.

Universitatea Cluj

Gorcea – Oancea, Martic, Miron, Pițian, Chipciu – Remacle, Simion, Nistor, Bic – Thiam.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here