Campioana României la baschet, U-Banca Transilvania Cluj-Napoca, a învins-o dramatic pe CS Rapid București cu scorul de 79-77, duminică, în deplasare, în cadrul unui meci din etapa a7-a  a Ligii Naționale de baschet masculin. Meciul a adus în scenă singurele echipe neînvinse din campionat.

 

Baschetbaliștii clujeni au intrat proaspeți în meci, aceștia conducând inițial cu scorul de 2-7, apoi rapidiștii și-au revenit și au reușit un parțial de 10-0. Ulterior, Milanovac și-a desprins colegii la 16-7. Nemanja Gordić a venit de pe banca de rezerve și a scuturat plasa de la mare distanță, 28-20. Apoi, Kuti a punctat la rândul său de la mare distanță, 31-25. Din nefericire, Meindl a fost eliminat în prima parte, pe care gazdele au câștigat-o cu 45-39.

 

Repriza secundă a adus victoria clujenilor, Karel Guzman preluând rolul de scorer al lui Meindl, punându-i în dificultate pe giuleșteni prin aruncările sale de la mare distanță. De asemenea, Stefan Birčević a rămas la fel de precis din spatele semicercului. U-Banca Transilvania a găsit energia să producă un run impresionant și să egaleze la 59, aici un cuvânt greu de spus având Victor Sanders, printr-un fault-coș de trei puncte. Finalul s-a încins,  Guzman găsind soluții la atacurile adversarilor. Ulterior, pe urmărire, Stefan Birčević a închis confruntarea, iar U-Banca Transilvania rămâne singura formație neînvinsă în Liga Națională

 

Cei mai buni jucatori de la U-BT au fost Karel Guzman Abreu, 18 puncte, 8 recuperări, Stefan Bircevic, cu 13 p, 8 rec, Nemanja Gordic, 13 p, 3 rec, 4 pase decisive, Patrick Neal Richard, 11 p, 4 rec, 5 pd, şi Emanuel Căţe, 10 p, 8 rec. De la Rapid s-au remarcat Tyler Xavier Stone, 28 p, 6 rec, şi Mladen Jeremic, 19 p.

„A fost un meci frumos de privit din punct de vedere al spectatorului. Mă bucur că am reușit să câștigăm, a fost o partidă echilibrată. Nu sunt mulțumit de cum am jucat, nu am fost extrem de disciplinați și nu am reușit să facem de multe ori ceea ce ne-am propus. Victoria este victorie, ne-am menținut în joc până la final, iar ultimul tip-in ne-a adus victoria. Mergem mai departe, ne vom recupera cât mai bine pentru deplasarea din Turcia”, a declarat Mihai Silvășan, antrenorul U-BT Cluj-Napoca.

Sursa : Monitorul de Cluj

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here