U-BT Cluj se duelează astăzi cu CSM CSU Oradea, în Cupa României

În acest sfârşit de săptămână, Oradea găzduieşte şi Cupa României la baschet. Mai exact este vorba despre Grupa B a competiției, care este programată să se desfăşoare de vineri până duminică la Oradea Arena.

 

Participă trei echipe, dintre care campioana şi vicecampioana en-titre, teoretic, cele mai bune două echipe din România. Cele trei sunt U-BT Cluj-Napoca, CSM CSU Oradea și Dinamo București.

 

Primul duel are loc vineri seara de la ora 19, între cele mai bune echipe din ţară, U-BT Cluj-Napoca şi CSM CSU Oradea. Va fi, astfel, o reeditare a finalelor de Liga Națională și Cupa României din sezonul precedent.

 

Sâmbătă, de la aceeaşi oră, 19, este programat meciul dintre Dinamo București şi U-BT Cluj-Napoca, iar duminică seara, tot de la ora 19, CSM CSU Oradea se va confrunta cu Dinamo București.

 

Conform Regulamentului Specific al Cupei României, ocupanta locului 1 în fiecare dintre cele șase grupe avansează la turneul final, de opt echipe.

 

Lista formațiilor calificate va fi completată de cele mai bune două locuri 2. Însă, „prin prisma dificultății Grupei B, raportat la configurația altor grupe, șansele ca locul 2 din Grupa B să se califice la turneul final sunt minime”, după cum precizează conducerea clubului orădean, pe site-ul oficial.

Noul sezon competițional aduce în mod obligatoriu regula privind utilizarea în permanență a cel puțin doi jucători autohtoni. Totuşi, spre deosebire de sezonul anterior, la nivelul Cupei României nu se va mai ține cont de vârsta unuia dintre jucătorii autohtoni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here