U-BT Cluj-Napoca și-a prezentat întregul staff! Ce obiective își propune?

Campioana României la baschet, U-BT Cluj-Napoca, a prezentat echipa tehnică pentru stagiunea noului sezon 2023-2024, care e pe cale să înceapă!

 

Mihai Silvășan rămâne la U-BT!
Pentru al optulea sezon consecutiv, antrenorul principal al U-Banca Transilvania va fi Mihai Silvășan. Acesta a câștigat un titlu ca jucător la Cluj-Napoca și a jucat alte trei finale ale Ligii Naționale. Cu o carieră de excepție petrecută doar pe malul Someșului, Silvășan a condus-o ca antrenor pe U-Banca Transilvania spre patru titluri de campioană, cinci Cupe ale României și patru SuperCupe.

Mihai Silvășan va fi ajutat de către sârbul Srdjan Flajs, care s-a alăturat în această vară echipei noastre. Flajs a fost de-a lungul carierei antrenor secund la Steaua Roșie Belgrad, Lietuvos Rytas Vilnius sau Buducnost Podgorica. Drept urmare, tehnicianul a ieșit campion în Muntenegru, acolo unde a cucerit și Cupa. De asemenea, el are în palmares o Cupă a Serbiei, precum și trofeul Ligii Adriatice.

Al doilea antrenor secund va fi Răzvan Cenean, care face pasul spre baschetul de seniori. Acesta s-a alăturat clubului nostru în 2008, fiind unul dintre cei mai apreciați antrenori de juniori din țară. Cenean are 8 titluri naționale ca antrenor cu juniorii de la U-BT și a fost selecționer la mai multe naționale juvenile.

Întreaga activitate tehnică este sprijinită de către managerul executiv sportiv Branko Ćuić. Fost baschetbalist la clubul nostru și campion național în 2011, Branko a jucat și în Bosnia, Muntenegru, Siria sau Iran. Ulterior, a ajuns în conducerea U-Banca Transilvania și a pus umărul decisiv la performanțele izbutite în ultimul deceniu.

Numeroase aspecte organizatorice sunt gestionate de team-manager-ul Dorin Pintea. Legendă a studenților, Bobo a făcut parte din gloriasa echipă care a dominat baschetul românesc acum 30 de ani. Ulterior, Pintea a ajuns antrenor secund și chiar principal la U-Banca Transilvania. Bobo nu a ratat nicio performanță notabilă alături de alb-negri.

Pregătirea fizică îi revine lui Andrei Bălan. Fost jucător de fotbal la Universitatea Cluj-Napoca sau Concordia Chiajna, Bălan activează ca preparator fizic în cadrul clubului nostru din 2016. S-a ocupat inițial de pregătirea fizică a juniorilor, apoi a fost cooptat în lotul de seniori. Andrei contribuit la câștigarea a trei titluri de juniori cu U-BT, precum și la performanțele formației de seniori din 2019 și până în prezent.

Kinetoterapeutul Adrian Resteman conduce staff-ul medical al campioanei României. Adrian a devenit kinetoterapeutul clubului în 2011, iar timp de aproape 10 ani a făcut parte și din staff-ul naționalei României. În echipa medicală se află și maseurul Csaba Mott, alături de Adrian Pintea, a comunicat U-BT Cluj-Napoca!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here