Topul universităților pentru viitorii studenți ai Clujului

Clujul sau „Orașul Studenților” vine cu o mulțime de oportunități studențești pentru viitorii boboci în toate domeniile, de la inginerie, zootehnie, medicină, robotică până la științe politice, economie, psihologie sau teatru. Acestea sunt ultimele actualizări ale clasamentelor și topului legat de universitățile din Cluj Napoca conform University Guru.

  • „01 Jan, 2023: Publicare pentru Webometrics Ranking Web of Universities. Babes-Bolyai University cu cea mai bună clasare dintre universitățile din Cluj Napoca ocupă locul #796.

  • 28 Nov, 2022: Cel mai recent URAP World Ranking – University Ranking by Academic Performance de la Urap . 3 universități din Cluj Napoca apar în acest clasament.

  • 26 Oct, 2022: Publicare pentru QS World University Rankings: Sustainability. Babes-Bolyai University s-a clasat pe locul #321.

  • 26 Oct, 2022: Cel mai recent THE World University Rankings by Subject (Arts and Humanities) de la THE Times Higher Education, UK. 14 universități din Cluj Napoca apar în acest clasament.”

Topul Universităților

1. Universitatea Babeș-Bolyai (UBB)

  • UBB este una dintre cele mai cunoscute universități de stat din România ce ocupa locul 1, fiind cea mai mare universitate din țară, cu aproximativ 45.000 de studenți la nivel de licență, master și doctorat.

  • Universitatea Babeș-Bolyai a devenit, în timp, cea mai cunoscută universitate a Clujului prin rezultatele sale academice, multitudinea domeniilor facultăților, cât și prin diversele proiecte naționale și internaționale din care face parte. „Este o instituție vie, dinamică și constructivă, bine integrată în societate și cu privirea ațintită spre viitor, pe care poate să-l proiecteze, să-l pregătească și să îl construiască. O instituție ce nu poate fi concepută altfel decât în cadrul care a consacrat-o, acela de universitas magistrorum et scholarium („comunitate a magiștrilor și discipolilor”), de comuniune a profesorilor și studenților, de „corporație a egalilor”, cu dorința exclusivă de inovare și cunoaștere.” , susține site-ul universități.

2. Universitatea Tehnică Cluj-Napoca (UTCN)

  • Se axează pe valorile științifice, cercetare și educația studenților. Astfel, fiecare facultate din cadrul UTCN prezintă de la structuri de cercetare și laboratoare, până la centre și platforme de cercetare.

  • Performanța în mediului socio–economic, precum și noutatea științifică și disciplinarea sunt câteva dintre caracteristicile mediului de cercetare din Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca.

3. Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” (UMF)

  • UMF este una dintre cele mai vechi instituții de învățământ medical din Transilvania ce promite viitori medici ce pot aduce o schimbare punând în aplicare principiile profesorului Hațieganu.

  1. „un reper constant și valoros în peisajul serviciilor educaționale, medicale și ale cercetării științifice
  2. una dintre cele mai reputate universități de profil din țară
  3. o instituție de învățământ superior care formează specialiști în domeniul sănătății
  4. o universitate internațională cu programe de studiu în limbile română, engleză și franceză
  5. o universitate responsabilă, care asigură o pregătire de calitate pentru viitorii medici și farmaciști
  6. un centru de excelență în învățământ, formare, cercetare, asistență medicală și farmaceutică
  7. un lider național în dezvoltările educaționale moderne, având curriculum-uri dinamice adaptate cerințelor naționale și europene
  8. un factor activ și dinamic în viața socio-culturală a Clujului, un brand de referință al orașului”

  4. Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV)

  • Potrivit statutului său, Universitatea de Agricultură, Știință și Medicină Veterinară Cluj-Napoca își propune să ofere o pregătire profesională la nivel universitar și generarea de cunoștințe prin cercetare științifică. Misiunea acestora este educația și cercetare științifică avansată. Universitatea promovează  pregătirea academică a profesioniștilor cu bună calificare. Domeniile de bază sunt: științei agricole, silvice sau inginerie, științe veterinare și științe ale naturii.
  5. Academia de Muzică „Gheorghe Dima” (AMGD)
  • Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca este una dintre cele mai active universități de muzică din România. Oferă studenților calificări excelente în domeniile creației și interpretării muzicale, pedagogiei muzicale și muzicologiei. Scopul vizează simultan aspectele ale învățării pentru a asigura elevilor o educație complexă și durabilă.
  6. Universitatea de Artă și Design (UAD)

   

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here