Tehnicianul Ioan Ovidiu Sabău a plecat de la Universitatea Cluj

Ioan Ovidiu Sabău a anunțat că se retrage din funcția de antrenor principal al Universității Cluj. Acesta a precizat, că încă se gândește dacă să ocupe o poziție administrativă în cadrul clubului.

 

Ioan Ovidiu Sabău nu exclude posibilitatea să activeze în cadrul clubului în continuare, însă într-o nouă funcție, cea de antrenor al echipei secunde, care ar urma să fie înscrisă în Liga a III-a și care ar urma să asigure tranziția juniorilor din academie spre echipa de seniori.

Pleacă de la U, dar nu de tot?

„Luăm în calcul să rămân în cadrul clubului să mă ocup de Liga 3, acolo unde voi încerca să ajut tinerii pentru prima echipa. Sunt doar la nivel de discuții. Nu la nivel de decizii”, a declarat fostul antrenor al studenților la ultima conferință de presă.

Principalele declarații pe care le-a dat fostul internațional, înaintea retragerii de la club!

„A fost un an în care am decis să preiau această echipă, o perioadă destul de grea. Am avut mare încredere că voi reuși împreună cu staff-ul meu, cu cei de lângă mine din conducere, care mi-au asigurat condiții și stabilitate financiară și cu jucătorii minunați pe care i-am avut la dispoziție, pentru care am un respect și o apreciere deosebită, pentru că s-au comportat exemplar. Zic că prin tot ceea ce am făcut am câștigat încrederea, aprecierea și respectul suporterilor, a celor care au investit în noi, care au fost alături și ne-au susținut. Eu zic că am avut un parcurs foarte bun și mai ales jocul nostru ofensiv a făcut să fim o echipă cu identitate, să câștigăm chiar și simpatia multor oameni din fotbalul românesc.

Aș fi dorit îndeplinirea obiectivului mai rapid, la meciul de acasă cu Voluntari, la care știți cum au decurs lucrurile. A fost un meci controlat de noi în inferioritate numerică. La 2-1 aveam posibilitatea să facem 3-1, după care în ultimele șase minute am pierdut și atunci am intrat într-o stare de criză, de neîncredere, de multe necunoscute, de multe întrebări.

Ca de fiecare dată, după un eșec, am reușit să ne refacem complet. Am făcut un meci bunicel la Botoșani unde am obținut și un rezultat bun și apoi am reușit să ne salvăm la jocul de acasă cu Chindia. Am reușit să câștigăm și la Sibiu. Să nu uităm că în campionatul regular am reușit să terminăm pe locul 9, o poziție bună, având în vedere că am preluat echipa de pe locul 14. Parcursul bun a continuat și în play-out.

Statisticile tehnicianului, după revenirea pe bancă!

De evidențiat, că Sabău a salvat echipa de la retrogradare, evitând chiar și locurile de baraj, și a ajuns cu „Sepcile roșii” în finala Cupei României. Însă, în finala competiției s-a impus Sepsi OSK, la loviturile de departajare, scor 5-4, pe stadionul Municipal din Sibiu.

A venit și finala de Cupa României, o finală jucată bine, cu momente foarte bune de joc, chiar dacă începutul a fost ezitant. După primele ocazii ale lor am revenit și am avut o evoluție bună și datorită publicului extraordinar care a fost la meci. Ne-au încurajat și ne-au împins de la spate. A fost o finală pierdută, însă zic eu că putea fi câștigată pe parcursul celor 90 de minute, poate chiar și în prelungiri. O experiență care ne-a maturizat zic eu.

Motivul care l-a făcut să se retragă!

Tehnicianul a precizat că decizia de a se retrage din funcția de antrenor al Universității Cluj vine pe fondul oboselii și a încărcăturii emoționale pe care această poziție o aduce: „Atunci când am preluat echipa am spus că antrenorii care vin, cu tot respectul pentru ei, își iau bagajele și pleacă. Am spus că în cazul în care nu funcționează lucrurile, plec. Însă, fiind crescut și format aici am o altă responsabilitate.

ÎNTREAGA CONFERINȚĂ AICI!

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here