Sursă foto: Ziua de Cluj

Firmele de ride sharing Uber și Bolt sunt criticate, din nou, de taximetriști clujeni, care pierd clienți pe fondul scumpirii tarifelor din decembrie 2022.

Sindicatul Taxi Cluj cere Primăriei Cluj-Napoca să interzică firmele de ride sharing, dacă nu obțin autorizație de transport alternativ.

Taximetriștii clujeni solicită următoarele:

1. Limitarea ecusoanelor pentru transportul alternativ.

2. Obligativitatea obținerii autorizației de transport alternativ de la consiliul local de pe teritoriul căruia dorește sa și desfășoare activitate.

3. Interzicerea desfășurării activității de ride sharing societăților comerciale care nu au sediul pe raza municipiului Cluj-Napoca (condiție obligatorie pentru operatorii de transport în regim de taxi).

Susținem cu tărie aceste reglementări esențiale deoarece considerăm o discriminare la adresa taximetriei clujene vs transport alternativ” arată comunicatul sindicatului.

O cursă a firmelor de ride sharing poate fi cu 30-40% mai ieftină decât ale taximetriștilor, la anumite ore. Un exemplu este dat de o cursă de noapte din Piața Unirii spre Dezmir, care cu un taxi nu este mai ieftină de 65 de lei, în timp ce aceiași cursă, cu firma de ride sharing Uber, costă doar 45 de lei.

Din decembrie 2022, tariful de taxi din Cluj-Napoca s-a scumpit cu 30%. Conform noilor prevederi publicate pe site-ul primăriei în urma ședinței de Consiliu Local din aceiași lună, ”Comisia de prețuri a avizat favorabil modificarea tarifelor existente de la 3,11 lei/km (inclusiv TVA), la 4,05 lei/km (inclusiv TVA) pentru tariful de zi și de 3,43 lei/km (inclusiv TVA) la 4,75 lei/km, (inclusiv TVA) pentru tariful de noapte”.

Sursă: Știri de Cluj 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here