târgul
târgul

Posibilitatea organizării Târgului de Crăciun din acest an este incertă. Șcenariile privesc atât desfășurarea acestuia într-o formulă restrânsă, cât și anularea acestuia.

Primarul Emil Boc a declarat că o decizie privind organizarea Târgului de Crăciun anul acesta la Cluj-Napoca va fi luată după data de 15 noiembrie. Hotârărea depinde de verdictul Guvernul în legătură cu starea de alertă.
Emil Boc a afirmat că în cazul în care autoritățile decid să organizeze târgul, acesta va fi cu mult retrâns. Unele dintre restricții presupun limitarea numărului de persoane din incinta Pieței Unirii, dar și a căsuțelor cu comercianți.
„Decizia va fi luată după 15 noiembrie, când vor apărea reglementările pentru prelungirea stării de alertă. În acea hotărâre se va preciza în ce condiții se vor putea organiza, dacă se vor putea organiza ceva evenimente. Când va apărea această hotărâre o vom studia și în funcție de ce scrie acolo, vom putea lua deciziile aferente. Să nu vă așteptați la ceea ce a fost în anii trecuți, asta este destul de clar. Astăzi nu vă pot da răspunsul final la această întrebare, după ce vom vedea decizia luată în 15 noiembrie și evoluația națională a pandemiei, vom putea lua o decizie.
Am discutat cu organizatorii Târgului de Crăciun, au înțeles acest lucru. Ei sunt pregătiți și să nu organizeze, dar dacă se va organiza cu un număr limitat de căsuțe, ei vor putea face acest lucru până la Crăciun și după data de 15 noiembrie”, a spus Emil Boc.

„De 1 Decembrie vom adapta orice formă de sărbătorire a Zilei Naționale la regulile de protecție sanitară care sunt stabilite prin actele normative în vigoare”, a declarat Orban.

Premierul Ludovic Orban a anunțat că Executivul va prelungi starea de alertă. Hotărârea de Guvern va fi adoptată la jumătatea lunii noiembrie și va reglementa și modul în care va fi marcată Ziua Națională a României. Acesta a subliniat că ziua de 1 Decembrie se va desfășura sub stricta respectare a prevederilor privind limitarea răspândirii virusului Covid19. Astfel, în acest an nu va exista paradă.

Președintele României a afirmat miercuri, într-o conferință de presă, că nu s-a luat în discuție carantinarea țării, dar a precizat că anul acesta „ne vom întoarce la ce înseamnă sărbătoarea de Crăciun”, adică, „în și cu familia”.

Deși nu s-a pus în discuție prelungirea stării de alertă pe perioadă sărbătorilor de iarnă, președintele Klaus Iohannis îndeamnă oamenii să își petreacă Crăciunul într-un cadru restrâns, în familie.
„Nu am luat în discuţie, nu s-a discutat un astfel de demers. Măsurile luate, restricţiile în vigoare sunt cele pe care le cunoaştem. (…) Nu cred că sărbătorile de iarnă vor fi în acest an ca în alţi ani. Se va putea călători în mai puţine locuri, vor fi restricţii şi cred că anul acesta ne vom întoarce la ce înseamnă sărbătoarea Crăciunului – este sărbătoare în şi cu familia”, a declarat Klaus Iohannis.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here