opinia
Andy Varga, autoarea textului
Disclaimer: Acest articol este îndreptat doar spre cei care nu știu să își comunice punctul de vedere într-un mod rezonabil și civilizat. 

 

S-ar putea ca ăsta să fie primul lucru pe care ai să îl auzi dacă îndrăznești să îți exprimi opinia și să gândești oricât de puțin diferit față de cei din jurul tău.

Era deja un lucru extrem de bine cunoscut că nu ne place critica și că n-am recunoaște nici în ruptul capului dacă cineva are dreptate și noi am greșit. Ba mai mult, sărim cu gura pe cel ce a zis bine și-l luăm la rost că el și-a permis să facă așa ceva și să ne acuze că am dat-o-n bară. De ce să îți accepți greșeala? De ce să zici merci că poate ai învățat ceva nou?

Ține-o pe-a ta și strigă cât te ține gura că e bine numai cum zici tu

Și-atunci, dacă așa stă treaba cu a dezbate un subiect la care clar există o concluzie corectă și alta greșită, de unde curaj să te apuci să spui ce crezi despre ceva la care, poate, ce e bine e undeva la mijloc? Asta ar însemna că niciuna dintre părțile care dezbat nu s-ar putea bate cu pumnii în piept că are dreptate.

Pentru că suntem români, vă propun și un articol, tot de opinie: Așa-i românul crescut în comunism: „Pe vremea mea…”

Trecând peste partea de filosofie, să discutăm despre ceva concret. Îți dai cu părerea despre ceva și o postezi pe Facebook. În 5 minute ai câteva like-uri și de 3 ori mai multe înjurături. Nu păreri concrete despre de ce ceea ce crezi tu s-ar putea privi și dintr-un alt unghi, nu argumente care să susțină o opinie diferită față de a ta…ci înjurături, comentarii despre persoana ta (indiferent dacă cel ce a comentat te cunoaște personal sau nu) și bătaie de joc maximă pentru că tu gândești așa.

Practic, să-ți fie rușine că ți-ai permis să gândești singur și data viitoare să nu mai faci!

Nu e treaba ta să îți dezvolți gândirea critică și să îți spui opinia despre orice ce se întâmplă în lumea asta. Treaba ta e să taci, să înghiți și să îți aștepți moartea într-un colț.

Ce se dovedește a fi și mai trist, este faptul că avem o plăcere din a citi pe diagonală diversele opinii ale lui X și Y, fie că sunt aruncate acolo pe o rețea de socializare, fie că sunt articole ca lumea structurate și publicate pe diverse site-uri. Adică ai în fața ta un text de 400-500 de cuvinte, și tu reții fix numa’ alea 3 cuvinte care te-au enervat. Dai ignor total la adevăratul mesaj al textului și sari să-i pui pumnu-n gură la ăla care a avut atâta curaj încât să spună ce gândește. Cu alte cuvinte, dacă vrei să ai voie să crezi ceva, pregătește-te psihic înainte, că devii carne de tun…și nu este scăpare.

Dacă are cineva impresia că exagerez, țin să vă anunț că prea multă lume este interesată de orientarea mea sexuală și de genul meu decât de mesajul pe care încerc să îl transmit când scriu ceva undeva.

În concepția lor, dacă nu își pot da ei seama de aceste aspecte din a băga un ochi pe profilul meu, nu ar trebui să am dreptul să îmi exprim opinia. Iar comentariile de tip „Taci și stai în banca ta!”, „Ești proastă și n-o să schimbi nimic”, „Nu știi decât să te plângi” sunt și ele prezente și nu sunt puține.

Concluzia? Continuați să scuipați cu hate, să vă ofticați la orice critică și să îi convingeți pe toți cei din jurul vostru să tacă și să gândească la fel ca voi, nicidecum cu capul lor, care, din acest punct de vedere, e acolo doar ca să nu te plouă-n gât. A, și nu uitați să militați în continuare pentru materii care dezvoltă gândirea critică, în programa școlară prea liberă pe care o avem. Vă aștept opinia mai jos, așa mai dezbatem una, alta. Mai jos, v-am lăsat câteva dovezi ale unei păreri foarte bine argumentate.

opiniaopiniaopiniaopiniaopiniaMesaje româniMesaje români

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here