Studenți Taxă
Studenți Taxă

Anul universitar 2020- 2021 se va desfășura online pentru majoritatea facultăților din țară. În acest context, studenții cer reducerea taxei de școlarizare.

„În contextul în care activitatea didactică se va desfășura în sistem online și implicit a modificării costurilor specifice programului, Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR) solicită universităților să prezinte clar studenților mecanismele prin care se stabilesc taxele de studiu, fundamentarea acestora pentru noul an universitar prin raportare la taxa stabilită pentru primul semestru și reducerea taxelor de școlarizare unde se impune conform fundamentării, pornind de la modificarea ponderii și a tipurilor de costuri specifice programului”, se arată într-un comunicat ANOSR. (Alianța Națională a Organizațiilor Studențești)

Reprezentanții studenților consideră că anul acesta ar putea crește abandonul universitate. Din cauza pandemie, bugetul multor familii a fost afectat, taxa de la facultate îngreunând și mai mult gestionarea banilor.

„Reducerea taxei de şcolarizare în contextul educaţiei online trebuie privită însă şi din perspectiva dificultăţilor financiare ale studenţilor ale căror familii sunt afectate financiar de criza economică generată de pandemie. Sprijinirea acestora reprezintă un punct cheie în combaterea fenomenului de abandon universitar prezent de mult timp în spaţiul învăţământului superior şi accentuat de criza economică”, mai afirmă aceștia.

Foto Credit: ANOSR

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here