Acest individ a avut grijă să nu mă mai întorc acasă

”La ora 01:13 pe data de 21.01.2021 mă aflam pe peron, la gara din Cluj, vrând să ajung la linia 3 ca sa iau trenul și să merg acasă.
În pasajul subteran care face legătura dintre linii, acest individ a avut grijă să nu mă mai întorc acasă, ba mai mult, să mă facă să nu mai trec niciodată pe acolo. Am avut parte de unul dintre cele mai urâte scenarii pe care le poate trăi o fată și vreau să trag un semnal de alarmă.
Dacă îl recunoașteți vă rog din suflet să vă feriți de acest om. Este un hărțuitor sexual, insistent și foarte agresiv. Am încercat sa îl împing de mai multe ori, țipam, plângeam, am amenințat de nenumărate ori că sun la poliție și individul nu a fost mișcat de niciuna dintre aceste reacții. De aici încolo nu mai intru în detalii. Din fericire am reușit să fug și să scap, iar până la urmă a fost prins de poliție.
Fetelor, în special pentru voi: vă rog, chiar ar trebui să cumpărați acel spray cu piper pe care tot amânați să îl luați. Eu nu l-am avut. Aveți grijă, nu umblați singure noaptea SUB NICIO FORMĂ, mai ales în zone întunecate și pustii.
Am prea multe cunoștințe și cunosc prea multe povești cu cazuri similare, iar eu m-am săturat să tac. S-au luat măsuri împotriva individului. Nu este normal ce se întâmplă.
Aveți grijă de voi.”
Acesta a fost mesajul publicat pe Facebook de către studenta agresată. Vă întrebați, probabil, cum a fost pedepsit acest individ. Am luat legătură cu tânăra pentru a afla mai multe detalii.

Agresorul a scăpat cu o amendă

Conform tinerei, agresorul a fost sancționat cu o amendă de 2500 lei pentru agresiune și limbaj licențios la adresa acesteia. „E bine mersi la el acasă, în libertate și poate oricând să acționeze din nou!”.

Trebuia să îmi facă „mai multe” ca să fie închis

„Am posibilitatea de a depune plângere timp de 60 de zile. Din spusele polițiștilor, nu îl va afecta foarte tare, îi va ajuta să-l aibă în evidență. Ca să fie închis sau sancționat mai grav, conform legii, ar fi trebuit să îmi facă «mai multe», adică să își fi dus actul la bun sfârșit și, eventual, să mă și desfigureze”.

Legile din țară sunt o problemă

„Nu vreau să fiu înțeleasă greșit, poliția și-a făcut datoria. Chiar mi-au recomandat să depun plângere și chiar am să fac asta în cel mai scurt timp posibil. În același timp, mi-au explicat exact cum stă treaba cu legile din România și cum de multe ori acțiunea lor e limitată de legi. Vreau să trag un semnal de alarmă în ceea ce privesc legile de la noi din țară. Nu puține sunt cazurile similare cu ceea ce am pățit eu, iar agresorii se plimbă liniștiți în libertate”.

„Am primit zeci de mesaje de la fete care au pățit la fel”

„Am primit foarte multe mesaje de la fete care mi-au povestit întâmplări similare și care au empatizat cu mine.” A mărturisit tânăra. „Vreau pe această cale să le mulțumesc lor dar și tuturor persoanelor care mă susțin. De asemenea, să le amintesc tuturor că în astfel de cazuri, tăcerea nu e o soluție!”.

Agresorul ar fi recidivist

Mai multe persoane afirmă în secțiunea de comentarii de la postarea originală a fetei că agresorul nu ar fi la prima abatere, ba chiar că ar fi ieșit recent din închisoare. „Nu este la prima abatere, un recidivist, un obsedat sexual. […] Nu de mult a ieșit din închisoare. Grijă mare!”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here