Primăria Cluj-Napoca cumpără trei sisteme de 

purificare a aerului poluat.

Sistemele «City Trees», cu ajutorul unor licheni, vor reduce poluarea din oraș, proiectul fiind aprobat pentru finanțare în urma procesului de bugetare participativă.

Investiția ajunge la suma de 1.000.000 de lei, bani alocați din fonduri bugetare, iar termenul limită pentru depunerea ofertelor fiind data de 19 octombrie 2020.

„Această achiziție poate fi considerată o măsură suplimentară de reducere a poluării aerului înconjurător din municipiul Cluj-Napoca care vine în completarea celor propuse în Planul Integrat de calitate a aerului pentru pentru aglomerarea Cluj-Napoca, pentru indicatorii oxizi de azot și particule în suspensie , în vederea reducerii poluării aerului sub valorile limită prevăzute de legislația europeană în domeniul calității aerului, la care se raportează și țara noastră”, se arată în caietul de sarcini al achiziției publice.

   Cum funcționează sistemul de reducere a poluării?

Sistemul inteligent „City Trees” este dotată cu mai mulți senzori de detectare a calității aerului, cu senzori pentru zgomot, cu conexiune 5G, dar și cu ventilatoare de dimensiuni mari ce absoarbă aerul poluat și emană aer purificat.

Această curățare se face prin intermediul unori panouri cu mușchi. Mușchiul prinde praful din atmosferă și se hrănește cu el, filtrând aerul în același timp. Datorită cantității de umiditate ridicată eliberată e mușchi, se produce un efect perceptibil de răcire. Hidratarea sistemului este asigurată de un sistem de irigare performant, iar functionarea filtrelor și starea lichenilor este monitorizată în timp real.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here