Sindicatele de învățământ din Cluj pregătesc noi acțiuni de protest în centrul municipiului. Protestul continuă în contextul în care negocierile din prima săptămână au fost fără rezultat pentru cadrele didactice. 

Sindicatele din Educație au cerut, joi, o creștere a veniturilor cu 25% și un act ce să garanteze că salariul debutantului va fi egal cu salariul mediu brut pe economie. 

Prima săptămână din greva generală s-a încheiat vineri, fără un acord între sindicaliști și minister. În Cluj-Napoca, 70% dintre cadrele didactice au participat la greva generală. 

Joi, 25 mai, protestarii au fost prezenți în fața prefecturii din Cluj, urmând să plece la primăria orașului. Ei l-au întâmpinat cu scandări pe premierul Nicolae Ciucă, care a participat la semnarea contractului pentru magistrala I de metrou din Cluj. 

Discuțiile dintre Nicolae Ciucă și reprezentanții Sindicatului Liber din Învățământul Preuniversitar Clujean nu au ajuns la un consens. Astfel, angajații din învățământ sunt pregătiți pentru noi proteste, programate din data de marți, 30 mai 2023. 

„Învățământul românesc, prin greva declanșată în această perioadă, este în cea mai tensionată perioadă din ultimii 33 de ani. Aceste proteste fără precedent, au luat prin surprindere atât pe cei aflați la putere, cât și opinia publică și este în premieră când aproape întreaga societate susține protestul nostru. Este de neînțeles de ce Guvernul României nu vrea sa rezolve cerințele noastre legitime. Autoritățile nu au făcut niciun pas înainte față de oferta pe care oamenii au respins-o”, declară SLIP Cluj. 

 

 

 

 

Sursă: monitorulcj.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here