În aceste vremuri dificile pentru fiecare dintre noi, vacanțele au devenit un moft, iar pentru unii chiar o imposibilitate. Însă, dacă vreodată aveți un weekend liber și doriți să vizitați o locație parcă desprinsă din basme, recomandarea mea este Sighișoara.

Orașul se află în județul Mureș, la 53 de kilometrii de Târgu Mureș. Prima atestare documentară a așezării este din anul 1280, sub numele de Castrum Sex. Sub numele românesc este atestat abia din anul 1435.

Lăsând lecția de istorie deoparte, Sighișoara are o cetate și niște clădiri superbe care trebuie văzute cel puțin o dată, fiind printre cele mai bine restaurate monumente istorice din țară. Casele frumos colorate, cu obloane de lemn și străzile pietruite oferă orașului o atmosferă de basm.

Când intri în zona istorică a orașului, totul pare uitat de timp. Casele vechi impunătoare a căror arhitectură îți fură privirea și energia pozitivă pe care o emană zidurile colorate ale acestora sunt pur și simplu excepționale. Multe clădiri de acest gen au fost transformate în restaurante, cafenele și pensiuni, unde turiștii se pot relaxa pe parcursul șederii lor în vechiul oraș.

Cetatea poate fi vizitată într-o singură zi, neavând o suprafață foarte amplă. Monumentele istorice apar la tot pasul, principala atracție fiind Turnul cu Ceas, o construcție impunătoare care se vede de la baza cetății și care se poate vizita. În mijlocul cetății se află Piața Cetății. Școala din deal din Sighișoara, astăzi liceul „Josef Haltrich”, este una dintre cele mai vechi școli din Transilvania și este clasată ca monument istoric. Fiind situată în vârful cetății, până la aceasta se poate ajunge cu ajutorul Scării acoperite construite în anul 1654 sau pe ruta ocolitoare.

Vezi oferte de cazare în Sighișoara AICI!

Să nu uităm de restaurantele și cafenelele dichisite ale Sighișoarei, unde turiștii pot savura atât mâncăruri tradiționale cât și cu specific internațional. Atelier Coffee, Flowers and Books se numără printre cele mai vizitate cafenele din oraș. Mică dar cu stil, cafeneaua se remarcă prin cafeaua de specialitate și aspectul său.

Concluzionând, dacă vreodată vă gândiți să mergeți undeva pentru a vă deconecta de rutina zilnică și pentru a scăpa de stres, municipiul Sighișoara este destinația perfectă pentru călătorie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here