Cel mai probabil de luni, vor fi introduse noi restricții în România. Datorită creșterii numărului de cazuri COVID19, declarația pe propia răspundere va fi obligatoriu pe timpul nopții.

După ora 22 românii vor avea nevoie de declarație pe proprie răspundere, iar magazinele vor fi închise de la ora 21:00, conform declarațiilor premierului Ludovic Orban. Farmaciile și benzinăriile vor rămâne deschise.

„Magazinele  vor fi închise de la ora 21. Intervalul interzis de circulație va fi între orele 22, sau 23, până la 5 sau 6 dimineața. Nu o să închidem toate magazinele. Farmaciile vor fi  deschise. Benzinăriile trebuie lăsate deschise. Sunt activități esențiale. Va fi probabil o declarație pe proprie răspundere. Mă deplasez cu un scop dintre cele care sunt într-adevar cele pentru care se permite deplasarea”, a declarat Ludovic Orban.

Declarația pe propria răspundere va fi disponibilă online

Premierul a menționat că, spre deosebire de situația din timpul stării de urgență, există posibilitatea ca declarația să fie în format eletronic, astfel încât să poată fi prezentat telefonul, în cazul unui control al organelor de poliție.

„Puțin ne-am mai îmbunătățit. E posibil să se accepte declarația pe format online, adică să arăți telefonul. Încercăm să vedem cum o reglementăm, astfel încât să nu fie neapărat pe hârtie. Vor fi amenzi pentru nerespectarea regulilor. În toată țara”, a mai declarat Orban.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here