Pe 2 mai intră în circulație linia Aeroport – Piața Mihai Viteazul. Autobuzul de pe linia A1E ar putea circula și pe timp de noapte. Conexiunile cu autogara vor fi asigurate de metrou și trenul metropolitan.

Linia de autobuz de pe direcția Aeroportul Internațional „Avram Iancu” – Piața Mihai Viteazul va fi în concordanță cu valorile de trafic înregistrate pe durata unei zile. Administrația locală îl consideră ca fiind de un mare succes. 

„Știrea zilei în materie de transport este o reușită a administrației și a Companiei de Transport Public, cu privire la implementarea acestei solicitări pe care Aeroportul a avut-o spre administrație. E o formă de respect pentru toți cei care vin sau pleacă din Cluj cu avionul. 

Aeroportul este o poartă de intrare în Cluj, în Transilvania, un obiectiv extrem de important pentru dezvoltarea economică și socială a orașului.”

Primarul Emil Boc a declarat că urmează a fi realizate trenul metropolitan și metroul, pentru a asigura un transport eficient la aceleași standarde ca și marile orașe europene. Proiectele au depășit statutul de „vorbe”, fiind în faza avansată de realizare. 

„Odată cu proiectul trenului metropolitan, vom avea o stație în zona Aeroportului. De asemenea metroul se va intersecta la Podul Ira cu trenul metropolitan. Cine va veni cu metroul, în etapa a doua, va coborî la Podul Ira, de acolo se va urca în tren și va merge la Aeroport. Sau de la Gară va merge direct cu trenul la Aeroport. 

Sunt proiecte în lucru, pentru că acestea nu mai sunt povești. În cazul metroului urmează semnarea contractului, și trenul metropolitan – în etapă finală de realizare a documentației.”

În prezent, conexiunea cu Aeroportul se face prin linia 5, dar autobuzul nu intră în parcarea autogării. Există posibilitatea ca conexiunea cu aeroportul să fie realizată și pe timp de noapte.

Primăria urmează să extindă noi linii de transport în zona metropolitană a Clujului. În același timp vor fi extinse și alte linii de transport prin oraș.

 

Sursă: monitorulcj.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here