Sursă fotografie: Monitorul de Cluj

 

Clujeanul Vlad Pop a ajuns la finalul celebrului maraton 6633 Arctic Ultra, din Canada, la începutul lunii martie. Acesta a înfruntat condiții meteo extreme pentru un scop nobil, și anume oferirea oportunității de a se întoarce la școală copiilor bolnavi de cancer.

După competiție, Pop  este implicat într-un scandal cu organizatorii care, de fapt, l-au exclus din cursă, chemând chiar și poliția.

https://www.facebook.com/1808526452/videos/1267402817178472/

 

Servus, tuturor, în urma discuției cu Andreea și Valeriu, a celor întâmplate la 6633 Arctic Ultra, a faptului ca nimeni din Magic nu m-a așteptat la aeroport și nu m-a sunat sa mă întrebe ce s-a întâmplat si daca sunt bine. Demisionez. Va multumesc pentru tot sprijinul vostru si pentru ca, credeti in mine” spune clujeanul.

Deși a participat la cursa din Canada, chiar terminând ultramaratonul, clujeanul a fost descalificat. Organizatorii au chemat poliția, după cum se vede în clipul postat chiar de Vlad Pop, pe rețelele de social-media: ”Nu e nicio problemă. Oamenii sunt îngrijorați de sănătatea dvs mentală. Spun că nu vă purtați ca și în anii trecuți, nu vă purtați corespunzător având în vedere vremea și sunt îngrijorați pentru siguranța dvs”, i-a spus polilțistul canadian românului.

https://www.facebook.com/1808526452/videos/1380543646115544/

Pop a mai precizat faptul că a făcut toate analizele necesare, neexistând probleme: ”Am fost la spital. Am făcut test antidrog, test psihologic și totul a fost în regulă. Pot pleca. M-au abandonat acolo. Au spus că am probleme mentale. Am rămas singur pe drumul spre Tuk (n.red. Tuktoyaktuk) și nu vor să mă ducă la Inuvik”.

Omul legii din Canada a mai spus că organizatorii ultramaratonului ar fi dorit să îl ducă pe Vlad la Inuvik, pentru a lua avionul, dar nu se simțeau în siguranță să facă acest lucru: ”Să vă spun. Am trecut prin iad în această cursă. M-au exclus din cursă fără motiv. M-au internat în spital pentru test psihologic, de sânge, urină și psihiatric. Când nu au mai avut ce să facă m-au abandonat și m-au lăsat să merg de la Tuk la Inovik, cum pot. Am terminat cursa ca să arăt că sunt mai bun ca ei”, a mai declarat Vlad Pop.

Într-un final poliția l-a transportat pe clujean la aeroport, iar Pop i-a acuzat pe organizatori că fac cursa doar pentru bani și că nu le pasă de sportivi.

Organizatorii ultramaratonului 6633 Arctic Ultra, au transmis un punct de vedere pentru POV21 Cluj, aceștia spunând că nu pot împărtăși informații prea multe deoarece ,,sunt informații personale pentru Vlad”.

Totuși, aceștia confirmă faptul că românul a fost exclus din competiția Inuvik CP:,,Preocuparea principală era bunăstarea lui în acel moment, iar decizia s-a  bazat pe observațiile echipajului și pe opinia echipei noastre medicale (avem trei profesioniști medicali foarte calificați în echipă cu o experiență combinată de peste 50 de ani în medicina de urgență și de expediție)”.

Organizatorii au mai precizat faptul că, deși nu mai era participant al ultramaratonului, au continuat să-i garanteze siguranța românului: ,,În urma retragerii sale din cursă, Vlad a luat decizia de a continua și de a merge până la linia de sosire, împotriva sfaturilor noastre. Am continuat să-l sprijinim în măsura în care am putut, pentru a putea ajunge la Tuk și să îi asigurăm siguranța, indiferent de faptul că nu mai era un concurent în cursă.”

Când un participant este exclus din ultramaratonul 6633 Arctic Ultra, motivul pentru care este exculs trebuie să fie foarte specific, ,,așa cum este neobișnuit pentru un competitor să fie exclus de către organizatori, de obicei participanții fiind cei care se retrag de bună voie din competiție. Putem confirma faptul că Vlad nu a terminat ultramaratonul 6633 Arctic Ultra”, mai spun organizatorii.

,,Luăm în considerare trei lucruri atunci când decidem să luăm o astfel de decizie:

1. Judecarea pe parcursul maratonului, pozițiile de dormit, poziționarea pe drum și siguranța generală pentru ei înșiși și pentru alți utilizatori ai drumului.
2. Comportamente față de echipaj și alți sportivi. Nu tolerăm comportamentul abuziv.
3. Afecțiuni medicale, atât fizice, cât și psihice (avem întotdeauna o echipă medicală foarte calificată și cu experiență).”

Organizatorii spun că Vlad Pop nu le-a oferit ocazia de a explica situația public până acum: ,, Vlad a fost întotdeauna un bun prieten al cursei. I-am oferit o intrare gratuită anul acesta pentru a ajuta la strângerea de fonduri pentru Magicamp, pe care o susținem pe deplin. Suntem foarte dezamăgiți că Vlad nu ne-a oferit ocazia să explicăm nimic din toate acestea până acum.”

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here