Un bărbat aflat sub ruinele unei clădiri de șase etaje, a fost recuperat de salvatorii români aflați în Turcia. 

Salvatorii români aflați în Turcia au eliberat un bărbat aflat sub ruinele unei clădiri de șase etaje; conform informațiilor date de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU). 

Potrivit IGSU, o persoană de sex masculin a fost salvată de echipajul român, de sub ruinele unei clădiri prăbușite complet. Echipa reprezintă cel de-al doilea modul trimis în Republica Turcia, formată din medici și asistenți SMURD și o suită canină specializată. 

Conform unei postări recente a IGSU: „Pentru această misiune dificilă s-au utilizat echipamentele de salvare aflate în dotarea pompierilor salvatori RO-USAR, activitatea fiind sub coordonare medicală. Victima, prinsă sub grinda de beton de la nivelul etajelor superioare era conştientă şi cooperantă. Echipa medicală SMURD a acordat îngrijirile de specialitate care se impuneau victimei, aceasta fiind mai apoi predată ambulanţei, aflată la faţa locului”.

Victimele cutremurului au ajuns la peste 28.000 de persoane

Sunt peste 28.000 de morți în Turcia și nord-vestul Siriei. Duminică, numărul deceselor a ajuns în Turcia la 24.617, în timp ce în Siria au fost ucise peste 3.500 de persoane. Eforturile de salvare a victimelor continuă, în ciuda frigului ce sporește gradul de dificultate a salvatorilor. 

Conform ONU, sunt necesare peste 870.000 de mese calde în Siria și Turcia. În Siria sunt peste 5,3 milioane de persoane fără adăpost. OMS a declarat că aproximativ 26 de milioane de persoane au fost afectate de cutremur. Acesta a lansat un apel de donații de 42,8 milioane de dolari, pentru satisfacerea nevoilor sanitare imediate. 32.000 de membrii ai organizaţiilor turceşti participă la operaţiunile de salvare și li s-au alăturat 8.294 de salvatori din străinătate.

 

 

Sursă: monitorulcj.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here