Echipele de salvamontiști din cadrul Serviciului Public Județean Salvamont-Salvasepo Cluj și Formația Salvamont Vlădeasa au avut parte de unul dintre cele mai solicitante weekend-uri din ultimii ani, reușind să salveze 26 de persoane în doar două zile. Cele mai multe intervenții, 15 la număr, s-au desfășurat la Mărișel, unde salvamontiștii au oferit asistență specializată în cadrul evenimentului Cupa României la Downhill.

Dintre aceste cazuri, șapte persoane au fost predate serviciilor de ambulanță. În noaptea de sâmbătă spre duminică, salvamontiștii au intervenit pentru salvarea a șase persoane, trei adulți și trei copii, care s-au rătăcit în pădure în zona Aghireșu. Duminică, au fost raportate trei cazuri în zona Vlădeasa și două în Cheile Turzii.

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a mulțumit echipelor de salvatori montani pentru eforturile lor remarcabile. Acesta a făcut apel la toți iubitorii de munte și drumeții să urmeze sfaturile salvatorilor montani pentru a preveni incidentele nedorite și a reduce riscurile asociate cu activitățile în natură.

În caz de urgență, contactați Salvamontul prin numărul 0-SALVAMONT (0725826668) sau Sistemul Național Unic pentru Apeluri de Urgență 112. De asemenea, este recomandată instalarea aplicației SALVAMONT-VODAFONE pentru localizare rapidă. Respectarea recomandărilor și informarea adecvată pot reduce semnificativ riscurile pentru turiștii montani, asigurând astfel o experiență plăcută și sigură în natură.

Sursă foto: Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here