Dragobete
Ziua de 24 Februarie, ziua de Dragobete, este specială, mai ales pentru foarte mulți care susțin ideea de patriotism și nu sărbătoresc celebrul Vamentine’s Day ce tocmai a trecut. Dar indiferent de ziua când o sărbătorești, sentimentul pe care trebuie să îl simți pe deplin trebuie să fie cel mai sincer, frumos și important, sentimentul de dragoste. Știi cum se simte acest sentiment? Sau ai persoana acea persoană căreia să i-l transmiți?
Ziua aceasta pentru mulți deja știm că este doar un interes comercial sau un motiv în care își reamintesc că poate au uitat să iubească persoana de lângă, dar această zi nu este cu nimic diferită de celelalte. Atenția, grija și sinceritatea nu pot fi înlocuite de o cutie de bomboane care să taie amărăciunea unei relații toxice, iar florile sunt frumoase până ofilesc… reprezentativ pentru majoritatea relațiilor din zilele noastre. Dacă mă întrebi pe mine, trecând peste dulciuri, cadouri și poezii înflorite pe care le auzi de 2-3 ori pe an, Ziua de Dragobete poate fi sărbătorită alături de cineva care te merită sau în multe alte moduri.
First of all, vreau să te întreb sincer, dacă te simți singur/ă, dacă petreci orele cu sufletul la gură așteptând un mesaj sec sau dacă mereu ai frica în tine că mai e cineva cu voi în relație?
Te trezești și simți constant că patul e rece sau că nu te-a întrebat „sufletul tău pereche” ce ai mai făcut? Nu trebuie să răspunzi, doar gândește-te dacă gesturile pe care le vezi tu în această zi, pot șterge lacrimile din ultimele 364 de zile? Știu, nu vrei să răspunzi, până la urmă suntem doar doi străini, corect? Diferența dintre noi este că eu sunt străin singur și pot să îmi ofer sentimentul de iubire sinceră în fiecare zi, pot să îl ofer celor din jur, prietenilor, oamenilor dragi din viața mea. Dar tu probabil ești un străin până și cu acea persoană căreia i-ai pregătit surprize frumoase pentru 24 de ore sau care se presupune a fi cealaltă jumătate din relația voastră? Trist, știu, deși ar fi trebuit să te simți cel mai îndrăgostit azi, nu?
Haide să uităm de 24 Februarie, în fiecare zi poate fi „ziua îndrăgostiților”!
Cum? Prin conștientizarea relației în care ești, indiferent că este iubitul, iubita, mama, sora, fratele, colegul de bancă sau chiar propia persoană. Iubește în fiecare zi, nu doar atunci când te simți singur sau doar pentru a masca o relație toxică, într-o cutie de bomboane frumos decorată cu poezii și promisiuni. Începe prin a te iubi pe tine, prin a ține zilnic la persoanele dragi și prin a realiza faptul că sentimentul de dragoste nu trebuie oferit o dată pe an, ci zi de zi!
Sursa foto: Nathan Dumlao (@nate_dumlao)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here