Medium Rectangle

Wide Skyscraper

 

Restricții severe aplicate în perioada Crăciunului, în țările din Uniunea Europeană. România se pregătește și ea de niște sărbători atipice.

Raed Arafat, secretarul de stat în MAI a evidențiat faptul că în acest an „nu vom avea sărbători ca altă dată”. Situația nu este clară încă nici autorităților, chiar dacă ne aflăm la 10 zile de Ajunul Crăciunului:

„Limitele generale le știm deja: masca cred că va fi și atunci, distanțarea va fi și atunci, limitele la activitățile în spațiile închise vor fi și atunci, cel mai probabil. Dacă vor fi și alte măsuri, asta n-am cum să prezic de pe acum. Important e să sesizăm cu toții că n-avem cum să avem o sărbătoare similară cu cea din 2019”, a precizat șeful Departamentului pentru Situații de Urgență.

Ce reguli vor fi de Crăciun și Revelion în timpul pandemiei de COVID-19

Reguli ale stării de alertă care rămân în vigoare, având în vedere pelungirea măsurii cu încă 30 de zile, începând de azi:

– Obligativitatea purtării măștii de protecție în spațiile publice, la locul de muncă, în spațiile comerciale, precum și în mijloacele de transport în comun, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani.
– Se menținere interdicția de circulație în interiorul localităților pentru persoanele aflate în grupuri pietonale mai mari de 6 persoane care nu aparțin aceleiași familii, precum și formarea unor asemenea grupuri.
– De asemenea, rămâne în vigoare interdicția de circulație în toate localitățile, pentru toate persoanele, în afara locuinței/gospodăriei în intervalul orar 23:00-05:00.
– Interdicțiile privind organizarea și desfășurarea de mitinguri, demonstrații, procesiuni, concerte sau a altor tipuri de întruniri în spații deschise, precum și a întrunirilor de natura activităților culturale, științifice, artistice, sportive sau de divertisment în spații închise rămân în vigoare, cu unele excepții.

Medium Rectangle

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here