Săptămana aceasta se vor închide restaurantele din județul Cluj-Napoca, măsură deja luată în Dej și Gherla.

După începerea anului școlar, numărul de cazuri a crescut din ce în ce mai mult, aspect ce a urcat județul în topul național. Cercetările făcute indică aproximativ 100 de rezultate pozitive în ultima săptămână, fapt ce va introduce măsuri noi de urgență.

Scenariul roșu în ceea ce privește școlile este deja pregătit, anume continuarea orelor în mediul online, iar acest fapt va intra în vigoare când numărul de cazuri pe mia de locuitori, va fi mai mare de 3. În prezent numărul de cazuri depășește 1.5, lucru confirmat de prefectul Mircea Abdrudean. Există o mare probabilitate ca joi, membrii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență să decidă închiderea restaurantelor, barurilor, sălilor de jocuri, a celor de evenimente, închiderea teatrelor și a cinematografelor, dar mai ales locațiile potrivite pentru petreceri, precum stadionul care a devenit recent punct de distracție.

Clujenii nu au înțeles că pandemia nu s-a terminat, că fiecare persoană din jur este o potențială purtătoare a virusului, iar lucrurile par a fi mai grave acum decât au fost în perioada de urgență. Lipsa de responsabilitate, duce la înmulțirea numărului de cazuri și aducerea de noi restricții, mai dure.Indicat ar fi să purtăm mască, să ne spălăm pe mâini și să circulăm doar când este cu adevărat necesar.

Autor: Alexandru Ciobotaru

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here