Profesorii și-au mutat protestul în fața primăriei din Cluj-Napoca, unde premierul Nicolae Ciucă era așteptat să ajungă. El trebuia să ajungă  pentru a semna contractul dedicat metroului. Jandarmii au securizat zona pentru a împiedica orice posibil incident. 

În cea de a patra zi a grevei generale, sindicaliștii au protestat la Cluj, blocând traficul din centrul orașului. Profesorii au protestat în fața prefecturii: „Vă rugăm să respectați munca celor devotați”.

Mesajele de pe pancardele acestora au arătat nemulțumirile lor:„Nu vrem pensii speciale, vrem salarii normale!”, „Mereu sacrificați, niciodată respectați”, „Facturile nu se plătesc cu vocație”, „Empatie noi primim, dar salari ne dorim”, „2% nu ajută”, „Salvați educația, susțineți educația”.

Protestul s-a mutat după în fața primăriei orașului, unde participanții au așteptat venirea lui Nicolae Ciucă. Sindicalișții l-au așteptat cu zgomote de fluiere șî vuvuzele. Premierul a fost însoțit de ministrul de Interne Lucian Bode, europarlamentarul Daniel Buda, secretarul de stat Ovidiu Cîmpean și de fostul prefect Mircea Abrudean. Primarul Emil Boc l-a întâmpinat alături de viceprimarul Dan Tarcea și primarul comunei Florești, Bogdan Pivariu.

Nicolae Ciucă a declarat că liderii de sindicat au fost invitați să vorbească cu acesta, referitor la situația profesorilor. I-a îndemnat pe profesori să înțeleagă situația economică a țării. 

„Depinde de noi toți, de a înțelege contextul în care ne aflăm. Încă de la începutul acțiunii de protest a sindicatelor din educație, am căutata să demonstrăm că înțelegem, că, într-adevăr, profesorii din România, care ne-au pus creionul în mână, merită recunoștința noastră pentru a fi situația pe grila de salarizare.

Acolo unde am asumat in progamul de guvernare că trebuie sa fie. Am fost deschis, cu prezentarea onestă a ce poate să ofere Guvernul în acest moment. Fac apel să înțeleagă să nu ne împingă să facem aceleași greșeli pe care le-am făcut în 30 de ani.”

Premierul a declarat că prin PNRR și-a asumat o nouă lege a salarizării și că din 15 iulie personalul din Educație va intra la discuții cu Ministerul Muncii. 

 

Sursă: monitorulcj.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here