Pe data de 24 noiembrie, cetățenii orașului Cluj-Napoca sunt așteptați în fața Prefecturii Cluj, de la ora 18:00, pentru a protesta împotriva scumpirilor exagerate și costurile crescute ale traiului, conform organizatorilor manifestației.

 

”Strigăm împreună: TOTUL E PREA SCUMP! Utilități, alimente, locuințe.

Marșul Nemulțumirii de la Cluj va trece pe câteva străzi centrale ale orașului. Ai și tu facturi care te revoltă? Adu-le să le aruncăm împreună la gunoi. Marșul se va opri la un moment dat pentru a le arunca într-un tomberon.

Împreună cerem:

Costurile locuinței și utilităților să nu depășească 20% din veniturile noastre.

Salariile și pensiile să crească pe măsura costurilor traiului.

Să se reducă si să se plafoneze prețurile de pe piața energiei, la alimente si la locuințe.

Tarifele sociale la utilități să se aplice la toți cei care câștigă sub venitul mediu pe economie.

Numărul de locuințe sociale să crească în funcție de nevoile reale.

Să se reglementeze chiriile.

Ne exprimăm solidaritatea pentru ca:

Nimeni să nu fie aruncat afară din Clujul devenit paradis imobiliar.

Statul și companiile să lucreze în favoarea oamenilor”, arată comunicatul oficial transmis de către inițiatorii protestului.

De altfel, protestul vrea să evidențieze faptul că orașul a devenit unul din ce în ce mai scump, organizatorii menționând faptul că : ”Clujul nu este scump doar de azi sau de ieri. De ani buni ne costă o avere să avem o locuință în acest oraș. Mai nou, statul a liberalizat prețurile la energie. Scumpirile decise de firme au luat-o razna. Angajatorii vor să mențină salariile cât mai jos. Banii furați din buzunarele noastre se regăsesc în profitul companiilor, profit care acum este mai mare ca oricând!

Bogăția lor este sărăcia noastră. Mai mult, statul român se împrumută ca să asigure profitul firmelor. Iar datoriile statului le plătim noi, cetățenii.”

Protestul are loc la inițiativa Căși sociale ACUM!, Gastivists, Fridays for Future, Grupul pentru Acțiune Socialistă, și Sindicatul Elevilor și Studenților Militanți.

Afișul protestului :

Sursă: PROTEST: Totul e prea scump! Utilități, alimente, locuințe.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here