Pe 1 mai, în Piața Unirii, a avut loc o adunare organizată de către mai multe organizații non-guvernamentale, printre care ,,Căși sociale ACUM!” și ,,Coaliția Europeană de Acțiune Pentru Dreptul la Locuire și la Oraș”, participanții la miting militând pentru dreptul cetățenilor la locuire și munca fără exploatare.

Participanții s-au strâns de la ora 14:00 în Piața Unirii, din centrul orașului, în fața statuii lui Matei Corvin, unde activiști din România și din alte țări au ținut discursuri referitoare la dreptul la locuire și la locuințe al cetățenilor.

În jurul orei 15:30, manifestanții au pornit în marș spre Parcul Central, unde au organizat un picnic comunitar, tot cu ocazia Zilei Muncii, 1 mai.

Evenimentul a purtat numele de ,, Ne mobilizăm dincolo de granițe pentru locuire și muncă fără exploatare” organizat de către mai multe ONG-uri și sindicate din Europa.

În acest an, au avut loc mai multe acțiuni de acest tip pe întregul continent european, iar ,,Zilele de Acțiune pentru Locuire 2023″, a reprezentat o serie de manifestații care au avut loc din 24 martie până în 2 aprilie, în mai multe orașe, precum Atena, Viena sau Paris, pentru dreptul cetățenilor la locuire.

Conform ,, Căși sociale ACUM!” ; ,,În Cluj, creșterea economică a costurilor chiriilor private din ultimii 10 ani, precum și recenta scumpire a utilitășilor, își face efectele și asupra lucrătorilor culturali independenți, dintre care tot mai mulți își pierd spațiile.”

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here