Patru arhitecți au propus reamenajarea și utilarea spațiilor pentru 16 curți de școli din Cluj-Napoca, dar și din București. Această inițiativă aparține organizației UrbanizeHu. Grupul de arhitecți este format din Adrian Țuțuianu, Aurel Basuc, Cristian Danciu și Adriana Maria Popa.

Conform organizației UrbanizeHu, s-au declarat următoarele: „Se propune extinderea spațiilor verzi, echiparea curților cu terenuri multisport, zone de relaxare acoperite și iluminarea tuturor spațiilor exterioare. Diferențele care există între zonele rurale și cele urbane sunt abordate de această propunere, într-un mod exhaustiv, la fel cum este și conexiunea dintre aceste spații și fenomenul încălzirii globale sau al schimbărilor climatice.

Locul de joacă are de a face și cu dezvoltarea personală a copilului, iar în funcție de bugetul alocat, propunerea vine cu diferite tipuri  concrete de intervenții posibile asupra curților.

Există lipsuri în curțile școlilor, zone de sport învechite, spații verzi de cele mai multe ori neîntreținute sau care sunt gândite fără a ține cont de nevoile copiilor. Copiii se joacă în pauze, dar nu se bucură de ceea ce ar putea însemna curtea școlii”.

Organizația a făcut public trei ghiduri care vizează îmbunătățiri vizibile pentru viața orașelor din România, dar mai ales pentru instituțiile educaționale. Primul proiect va fi concentrat asupra reabilitării promenadei din Constanța, iar un alt proiect vizează infrastructura turistică din Mamaia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here