Sursă fotografie: Actual de Cluj

 

La Cinematograful ,,Dacia”, din cartierul Mănăștur, Cluj-Napoca, se fac proiecții de desene animate cu sala, de cele mai multe ori, goală. Un motiv pentru asta ar fi lipsa promovării acestor activități, la fel și lipsa diversificării lor.

Un motiv pentru care există această problemă ar fi lipsa personalului care să facă promovări în social-media.

Activistul civic Adrian Dohotaru spune că nu înțelege motivul pentru care angajații Primăriei din Cinema Dacia nu diversifică activitățile care au loc în cinematograf: ,,Tot ce aduce lume, rareori când se întâmplă, e propus de alții, intrarea e pe bani, ei dau doar spațiul.”

De asemenea, activistul le-a propus angajaților din primărie să amenajeze locuri de joacă pentru copii, printre multe alte propuneri, primind răspunsul ,,că cică nu se poate, că se lovesc copiii”.

Un exemplu bun de urmat, în opinia lui Adrian Dohotaru, ar fi cel al orașului Viena:

,,În Viena, am vizitat centre comunitare in care dădeau cheia la asociații de locatari, își făceau ei propriile activități. N-ar fi fain o cină la comun în cartier? Un loc de joacă în interior pentru vreme ploioasă, un concurs de talente în cartier, un loc de antrenament pentru adolescenți, programe de cinema dar unde sa ai curatori care sa știe cum sa aleaga filme și să aducă oameni în sală, ori producții locale?”

Dohotaru mai spune că situația de la Cinema Dacia este una jenantă : ,,Ce e mai jenant e pretenția că centrul comunitar e rezultatul bugetării participative din 2013, doar ca sa bifeze vreun rezultat, când contractul de proiectare și executare a fost semnat cu câțiva ani înainte

Sursă: Știri de Cluj

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here