Comuna Panticeu a primit primul microbuz școlar complet electric. Acesta are o capacitate de 19+1 locuri, inclusiv un loc destinat persoanelor cu dizabilități, și a fost achiziționat printr-un proiect finanțat de Planul Național de Redresare și Reziliență.

Valoarea totală a acestui proiect se ridică la 3.514.807,80 lei, iar implementarea a fost realizată în colaborare cu Primăria comunei Dăbâca. Microbuzul va fi utilizat pentru diverse nevoi comunitare, inclusiv transportul elevilor. Această achiziție face parte dintr-o inițiativă susținută de Consiliul Județean Cluj, care a obținut finanțare pentru alte două proiecte majore. În cadrul acestora, 59 de unități administrativ-teritoriale din județ vor primi microbuze școlare electrice cu o capacitate de 16+1 locuri fiecare.

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a declarat: „Este un prim pas în demersul nostru de a asigura un transport modern și la standarde europene pentru toți elevii din județ, facilitându-le astfel accesul la educație. Cu cele 61,4 milioane de lei deja atrași prin intermediul proiectelor Consiliului Județean, vom acoperi majoritatea zonelor rurale în ceea ce privește transportul școlar. În cele din urmă, toate comunele clujene vor beneficia de aceste microbuze școlare ultramoderne. Aceste obiective sunt esențiale pentru dezvoltarea comunităților clujene, mai ales în contextul în care unii elevi trebuie să parcurgă distanțe semnificative pentru a ajunge la școală.”

Valoarea totală cumulată a proiectelor pentru achiziția de microbuze școlare electrice implementate de Consiliul Județean Cluj se ridică la 61.442.179,2 lei. Prin asigurarea unui transport ecologic și accesibil, se îmbunătățește semnificativ calitatea vieții în comunitățile rurale, facilitând accesul elevilor la educație.

Sursă foto: Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here