Primarul Emil Boc a cofirmat că situația epidemiologică din ultimele zile arată un progres prin scăderea numărului de cazuri Coronavirus, la nivelul municipiului Cluj-Napoca. În Cluj-Napoca, Rîrata de infecție a ajuns miercuri la 7,33 de infestați cu virusul COVID pe mia de locuitori.

 

În cadrul unui post local de radio, Emil Boc a declarat următoarele: „Rata de infectare scade ușor, dar sigur la Cluj-Napoca. Am avut vârful acela de 9,04 cazuri la mia de locuitori, la un moment dat, am scăzut ieri până la 7,33 pe municipiul Cluj-Napoca, pe județ este și mai mică, ceea ce indică o direcție care ne arată că avem situația sub control în continuare și că decizia locală de a testa foarte mult și-a arătat eficiența, fără a fi nevoiți să intrăm în carantină, pentru că aici a fost cheia. Nu am intrat în carantină din două motive mari. În primul rând, datorită sistemului medical performant de la Cluj și aici se văd investițiile de-a lungul timpului. Se vede rezistența sistemului medical clujean, a dotării, a capacității și a dedicării personalului medical. În al doilea rând, este capacitatea mare de testare, acea medie de 2.700 – 3.000 de teste pe zi, cu mult peste alte județe. Aceste două lucruri au făcut diferență și spre deosebire de alte orașe, nu am intrat în carantină. Prin asta am salvat și locurile de muncă din oraș și am protejat cetățenii”.

1 COMENTARIU

  1. 2700-3000 de teste sunt multe teste? Doar sa testati toata populatia Clujului o sa va ia 4 luni de zile. Inseamna ca sunteti exact ca in bancurile cu ardeleni, incet da sigur….

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here