Primăria Cluj Napoca demarează procesul de dezinfecție pe domeniul public și privat.  Totodată această acțiune va cuprinde și spații deschise ale persoanelor fizice și juridice. Operațiunea a început la data de 1 August și se va desfășura până pe 10 August 2020, între orele 22:00-06:00.

 

S.C. CORAL IMPEX S.R.L. sunt cei ce vor realiza această implementare, acțiunea fiind legală conform mai multor prevederi:

Legea 101/2006 a serviciului de salubrizare a localităților (republicată)

– Ordinul nr. 119 din 2014 pentru aprobarea normelor de igienă și sănătate publică privind mediul de viață al populației.

– Regulamentul Serviciului de Salubrizare a Municipiului Cluj-Napoca aprobat prin HCL nr. 88/2019

 

EXIT 100 SC/EC și MICROSIN sunt produsele ce vor fi folosite pentru acțiunea de dezinsecție și VECTOBAC WG va fi produsul folosit  pentru activitatea de delarvizare.

Aceste produse se regăsesc în Registrul Național al produselor biocide și sunt autorizate pentru profilaxia sanitar umană, conform Ministerul Sănătății – Comisia Națională a Produselor Biocide.

Scopul principal al acțiunii este de combatere şi eliminare a unor potenţiale focare de infecţie.Acțiunile de dezinsecţie trebuie tratate în mod unitar atât pe domeniul public cât şi privat, în spații deschise ale persoanelor fizice și juridice la nivelul localităţii, deoarece se dorește evitarea unor reinfestări sau apariţii a unor noi zone contaminate.

Astfel se recomandă tuturor cetăţenilor, asociaţiilor de locatari şi instituţiilor de pe raza municipiului Cluj-Napoca, să efectueze tratamente de dezinsecţie pe păşuni, în depozite de anvelope uzate, subsoluri, casa scarii de la blocuri, în zonele locuite, în spatiile deschise, etc în perioada menționată, de desfășurare a acţiunilor de dezinsecţie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here