Iohannis Orban
Iohannis Orban

Premierul Ludovic Orban și-a anunțat, luni seara, demisia din fruntea guvernului. 

Decizia premierului de a pleca din funcția de prim-ministru a fost luată după o discuție cu președintele României care i-a cerut acestuia să demisioneze și să-și asume eșecul de la alegerile parlamentare.

Astfel, Ludovic Orban nu va mai fi propunerea de premier pentru noul guvern.

„Am decis să îmi depun mandatul de premier, după un an și o lună în care România s-a confruntat cu o perioadă extrem de dificilă. Guvernul, după demisia mea, va fi condus de un membru al cabinetului care va fi desemnat de președintele României.”, a declarat Ludovic Orban.

Posibil ca interimatul actualului cabinet să fie preluat de vicepremierul Raluca Turcan.

„România are nevoie de un guvern responsabil, care să reprezintă voința cetățenilor și decizia mea de astăzi vreau să arate un lucru foarte clar: nu mă cramponez de funcția de prim-ministru, că negocierile care vor urma trebuie să ducă la un guvern format din forțele de centru dreapta ca vor să utilizeze toate resursele pe care le va avea România”, a mai spus Orban.

Pentru următoarele 45 de zile, cabinetul va funcționa interimar. Pe toată perioada interimatului, Guvernul va avea puteri reduse și poate adopta doar acte administrative.

Următorul Guvern va primi oficial un drept după constituirea noului Parlament (20 decembrie). 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here