Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a semnat marți, 21 mai 2024, autorizația de construire pentru proiectul „Tren metropolitan Gilău-Florești-Cluj-Napoca-Baciu-Apahida-Jucu-Bonțida – etapa 1 a sistemului de transport metropolitan rapid Cluj: Magistrala 1 de metrou și tren metropolitan, inclusiv legătura dintre acestea. Componența 1. Magistrala I de metrou Cluj”.

Magistrala 1 de metrou Cluj va avea o lungime de 21,3 km, incluzând 19 stații subterane și un depou suprateran. Proiectul se va desfășura în prima etapă pe teritoriul municipiului Cluj-Napoca și al comunei Florești. Traseul liniei de metrou ușor va începe din zona rezidențială din Florești, deservind inițial zonele de locuințe și ulterior zonele multifuncționale din jurul viitorului Spital Regional de Urgență și centrului comercial din apropiere.

Pe măsură ce linia va intra pe teritoriul municipiului Cluj-Napoca, aceasta va deservi cartierul Mănăștur, urmând magistrala rutieră vest-est și traversând centrul orașului până în Piața Mărăști. De aici, o ramificație va continua spre zona industrială Muncii, iar alta va deservi cartierele Gheorgheni și Sopor.

Metroul clujean vizează îmbunătățirea calității vieții locuitorilor și stimularea dezvoltării economice și sociale a regiunii iar realizarea acestuia va reduce semnificativ congestiile de trafic și va oferi locuitorilor o alternativă rapidă și ecologică de transport.

Sursă foto: HotNews

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here