Camera Deputaților a adoptat, ieri, un proiect de lege care sporește puterile polițiștilor locali atunci când vine vorba de conducătorii auto, conform PRO TV.

 

Mai exact, aceștia vor putea solicita proprietarului sau deținătorului mandatat al unui vehicul datele de identificare ale persoanei căreia i-a încredințat vehiculul. De altfel, în cazul nerespectării transmiterii informațiilor solicitate, agentul de poliție locală va putea să constate contravențiile și să aplice sancțiunile aferente.

 

Conform Agerpres, este vorba despre proiectul de lege pentru modificarea OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice.

 

Inițiativa legislativă a fost adoptată și de Senat, iar Camera Deputaților este for decizional în acest caz:

 

„La solicitarea poliţiei rutiere sau a poliţiei locale, proprietarul sau deţinătorul mandatat al unui vehicul este obligat să comunice acesteia, în termenul indicat în cuprinsul solicitării, datele de identificare ale persoanei căreia i-a încredinţat vehiculul pentru a-l conduce pe drumurile publice. Poliţia locală poate solicita aceste date de identificare numai în legătură cu exercitarea competenţelor în domeniul circulaţiei pe drumurile publice„, se arată în proiect.

Constituie contravenţie şi se sancţionează cu amenda prevăzută în clasa a IV-a de sancţiuni nerespectarea de către proprietarul sau deţinătorul mandatat al unui vehicul a obligaţiei de a comunica, în termenul indicat în cuprinsul solicitării poliţiei rutiere sau poliţie locale, după caz, datele de identificare ale persoanei căreia i-a încredinţat vehiculul pentru a-l conduce pe drumurile publice.

Constatarea contravenţiilor şi aplicarea sancţiunilor se fac direct de către poliţistul rutier sau de către poliţistul local, iar în punctele de trecere a frontierei de stat a României de către poliţiştii de frontieră„, se mai arată în proiect.”

Surse : PRO TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here