Sursă fotografie: Mediafax

 

Un polițist din cadrul IPJ Cluj este acuzat de DNA de trafic de influență, așa cum aceasta i-ar fi promis unei persoane angajarea în cadrul IPJ Satu Mare, în schimbul sumei de 13.000 de euro, ulterior persoana respectivă urmând să fie transferată la IPJ Cluj. Procurorii au intrat pe fir, iar promisiunea nu s-a mai realizat.

În rechizitoriul întocmit, procurorii DNA (Direcția Națională Anticorupție) au descoperit că, în perioada decembrie 2019 – februarie 2020, agentul de poliție ar fi promis unei alte persoane că va face demersuri, astfel încât o rudă a acesteia să fie angajată în cadrul IPJ Satu Mare. Ruda respectivă urma să susțină formal un concurs de angajare și ulterior, după câteva luni, să fie transferată la IPJ Cluj, conform DIgi24

„În perioada februarie – iunie 2020, inculpatul Suciu Vasile, lăsând să se înțeleagă că are influență asupra unor funcționari din cadrul Poliției Române, ar fi pretins suma de 13.000 euro de la celălalt inculpat, din care suma de 5.000 de euro a fost pretinsă și primită pentru o presupusă persoană din București, iar diferența urma să fie achitată după angajarea promisă”, se arată în comunicatul transmis de DNA.

DNA mai comunică faptul că celălalt inculpat l-ar fi prevenit pe agentul de poliție despre anumite acțiuni făcute de procurori:

„În cursul urmăririi penale, celălalt inculpat l-ar fi prevenit pe Suciu Vasile despre unele acte procedurale desfășurate de procurori, împrejurare de natură a îngreuna bunul mers al anchetei”

Totuși, polițistul nu a mai îndeplinit promisiunea, procurorii anticorupție intrând pe fir. Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Cluj.

Sursă: Digi24

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here