Pod Somes
Pod Somes

Pe 5 noiembrie 2019, Primăria municipiului Cluj-Napoca a deschis licitațiile pentru construirea podului peste Someș. Firma bucureșteană Freyrom SA- Procons Grup SRL-Costi și Vlad Birou de Proiectare SRL- Integrated Road Solutions SRL.

„Podul Răsăritului este în contestaţie, depusă la CNSC. Vom aştepta finalizarea acestor proceduri”, a declarat Emil Boc, la un post local de radio.

În urma contestației făcute de Antepriza de Reparații și Lucrări ARL Cluj la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSN), semnarea contractului a fost amânată. Emil Boc afirmă la începutul lunii noiembrie că odată cu podul se va construi și un drum alternativ care să lege Piața 1 Mai și zona Gării.

„Vom realiza un drum paralel cu calea ferată, în zona Câmpul Pâinii, care vine practic până la gară, un drum alternativ care va facilita și va întări mobilitatea urbană din zona respectivă și câteva din proiectele importante ale Clujului”, a declarat Emil Boc.

Contractul valorează aproximativ 5 milioane de euro. Podul, cu o suprastructură metalică, va avea o lungime de 57,90 ml, o lățime de 26 ml, 2 piste de biciclete și 2 trotuare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here