Proiectul realizat de Primăria Municipiului Cluj-Napoca prin care oamenii reciclează ambalaje de plastic, aluminiu sau sticlă ajunge la peste 4,4 milioane de reciclări din iulie 2022. 

 

Proiectul pilot pentru colectarea selectivă a deșeurilor cu recompensă a început încă din 2022 și continuă pană în prezent. Aparatele sunt amplasate la Piața Zorilor și la Piața Flora și încă de anul trecut sunt zilnic folosite de către clujeni. 

Oamenii reciclează ambalaje și sticle, iar în schimb primesc un bilet de transport pe aceea zi. Biletul de transport se primește doar în momentul în care ai reciclat 15 ambalaje, iar apoi vei primi biletul cu două călătorii pentru transportul public urban. 

Biletul gratuit poate fi obținut urmând pașii de mai jos:
– Adu ambalajele curate, fără lichide sau alte substanțe toxice, cu eticheta intactă și fără a fi presate la aparatul amplasat în zona pieței agroalimentare din Zorilor;
– Ambalajele trebuie să fie fără dop/capac;
– Recipientele din sticlă pot avea maximum 1,5 l, iar PET-urile maximum 3l;
– Introdu fiecare ambalaj, unul câte unul, în partea rotundă a containerului, luminată cu verde;
– Nu forța ambalajul pentru a-l introduce în partea luminată cu verde. Durează câteva secunde procesul de detectare a ambalajului;
– Așteaptă voucherul cu sumarul ambalajelor introduse și detalii despre recompensă;
– Aparatul va elibera câte un voucher pentru fiecare tip de ambalaj introdus;
– La 15 ambalaje reciclate ai un bilet cu 2 călătorii pentru transportul în comun, care poate fi ridicat de la punctele sau centrele de vânzare a biletelor CTP – Compania de Transport Public Cluj-Napoca.”, conform primarul Emil Boc.

Proiectul e realizat de Primăria Municipiului Cluj-Napoca împreună cu Envipco Solutions – Production, Compania de Transport Public – CTP Cluj-Napoca și Supercom SA. De asemenea, proiectul va fi extins în curând și în alte puncte din municipiu.

 

Sursa foto: Facebook

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here