Noaptea Muzeelor 2024 a atras un număr record de vizitatori la muzeele Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB). Într-o singură noapte, 22.134 de persoane au avut ocazia de a explora gratuit patrimoniul cultural bogat al instituției.

 

Evenimentul a fost organizat de către Direcția Patrimoniu Cultural Universitar (DPCU) a Universității Babeș-Bolyai și a inclus cele șapte muzee și două galerii de artă aflate sub egida UBB. Printre atracțiile principale s-au numărat Muzeul Universității, Muzeul de Mineralogie, Muzeul Zoologic și Galeria Paul Sima.

Organizatorii au descris Noaptea Muzeelor 2024 ca pe o „oportunitate unică pentru public de a descoperi noi perspective asupra lumii înconjurătoare, într-un cadru interactiv și accesibil”. Acest eveniment anual a devenit o tradiție iubită în Cluj-Napoca, atrăgând atât localnici, cât și turiști.

„Dorim să exprimăm recunoștința față de toți colegii și voluntarii care au contribuit la succesul acestei nopți memorabile”, au declarat reprezentanții DPCU. „Mulțumim totodată vizitatorilor care au călcat pragul spațiilor noastre și au făcut posibil acest record de participare.”

Experiențe Interactive și Educaționale

În cadrul Nopții Muzeelor, vizitatorii au avut parte de tururi ghidate, expoziții temporare și activități interactive. Printre punctele de atracție s-au numărat demonstrațiile științifice la Muzeul de Mineralogie, expozițiile de specii exotice la Muzeul Zoologic și prezentările multimedia din Galeria Paul Sima.

Vizitatorii au avut ocazia să participe la ateliere de creație, să asiste la spectacole de teatru și să interacționeze cu experți din diverse domenii. Aceasta a transformat evenimentul într-o adevărată sărbătoare a culturii și cunoașterii.

Pentru toți cei care au participat, Noaptea Muzeelor 2024 a fost o experiență de neuitat, plină de descoperiri și momente speciale. Organizatorii promit că vor continua să dezvolte și să îmbunătățească acest eveniment, asigurându-se că fiecare ediție va aduce noi surprize și oportunități pentru publicul larg.

 

Sursa foto: NewsUbb

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here