părinții iresponsabili
Disclaimer: Cu acest mesaj mă adresez tuturor părinților care în loc să aibă grijă de copilașii lor, le trântesc tableta cu desene în față, scăpând mai ușor de responsabilitatea care a venit odată cu nașterea copilului și părinților care își trimit la școală copiii cu telefoane/tablete.

Am întâlnit multe situații în care atunci când copilul plânge părintele, unul foarte responabil de altfel, îi pune Ipadul în brate și plodul pune capăt aproape instant crizei de plâns. Înțelegem toți când vă plângeți pe rețelele de socializare că nu mai aveți timp pentru voi din cauza copiilor, dar asta nu înseamnă că trebuie să vă neglijați datoria de părinte, să nu spun că în alea 15 minute în care ai scris postarea puteai duce copilul la plimbare, dar tu ai ales să-i pui un desen și să-l lași în scoică.

În aceeași situație ne găsim și atunci când copilașul refuză să mânânce; aproximativ toată lumea a uitat de „avionașul” pe care le făceau mamele lor în asemenea situații, deoarece este mult mai comod și mai rapid să distragi atenția copilului cu „Purcelușa Peppa” sau alte desene tâmpite. Părinții din ziua de azi sunt prea comozi pentru a se ocupa de un copil așa cum trebuie.

O altă problemă pe care vreau s-o ridic este aceea a telefoanelor mobile la copii cu vârste cuprinse între 8-12 ani.

Am văzut de multe ori în școli copii cu telefon Iphone sau cu tablete Ipad și nu mi se pare normal acest lucru. Pui viața copilului în pericol, evident fără să vrei, deoarece niciodată nu știi cu cine vorbește copilul tău pe rețelele de socializare sau cu cine se întâlnește din mediul online, iar apoi ne întrebăm de ce dispar atâția copii. O altă cauză pentru care cred că copiii nu ar trebui să mergă la școală cu telefoane este acela ar diferențelor sociale, copiii care provin din familii care nu sunt atât de înstărite sunt defavorizați chiar și de cadrele didactice deoarece în România din păcate încă se practică „o atenție pentru doamna/domnul învățătoare/învățător sau pentru domnul/doamna dirigintă/diriginte”. În această situație, copiii încep sa devină răi unii cu alții și să își facă grupulețe din care x și y sunt excluși deoarece ei nu au ultimul model de Iphone.

Vă sfătuiesc să petreceți mai mult timp cu copii voștri decât pe rețelele de socializare pentru că într-o zi vor pleca și o să vă fie dor.

Mergeți cu ei în parc și faceți „avionașul” când aceștia refuză să mânânce. În ceea ce privește problematica telefoanelor mobile mi-aș permite să spun că acelea trebuie lăsate acasă nu duse la școală. Oricum copiii în ziua de azi petrec mult prea mult timp pe telefon/ calculator/ tabletă, încât încep să fie extrem de introvertiți.

Sursa foto: Charles Deluvio (@charlesdeluvio)


Autor: Anonim

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here